Grid star
eveniment

MISIUNE DE MENTINERE A PACII IN UCRAINA: AVERTISMENTUL LUI LUKASENKO – Presedintele Belarusului: "Realizati ca acest lucru inseamna un Al Treilea Razboi Mondial? Credeti ca vom sta pe margine?”

Presedintele Belarusului, Alexander Lukasenko, considera ca ca propunerea Poloniei de a trimite un contingent occidental de mentinere a pacii in Ucraina ar putea fi inceputul unui "Al Treilea Razboi Mondial”.


Reamintim ca Lukasenko a permis Rusiei sa foloseasca teritoriul Belarusului pentru a invada Ucraina.

"Vedeti ca acesti polonezi si-au prezentat oferta si l-au invitat pe tipul acela de peste ocean (n.r. presedintele american Joe Biden) si il hranesc cu lingurita ‘haideti sa cream o forta de mentinere a pacii de aproximativ 100.000 de oameni si sa o aducem in Ucraina prin Liov. Realizati ca acest lucru inseamna un Al Treilea Razboi Mondial? Sau ce? Credeti ca vom sta pe margine?” a declarat Lukasenko, potrivit antena 3, care citeaza de agentia de presa BelTA.

Putin a vorbit despre o posibila intalnire cu Zelensky

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, declara saptamna trecuta ca vrea sa se intalneasca cu liderul ucrainean Volodimir Zelensky.
Vladimir Putin i-a transmis omologului sau turc, Recep Tayyip Erdogan, intr-o convorbire telefonica, cerintele exacte ale Rusiei pentru a ajunge la un acord de pace cu Ucraina. Potrivit lui Ibrahim Kalin, consilierul principal al presedintelui Turciei, o parte din cerinte "nu ar fi prea dificil de indeplinit”, insa exista si o serie de pretentii care ar fi mult mai greu de acceptat pentru ucraineni, in privinta carora liderul de la Kremlin a insistat ca va fi nevoie de o intalnire fata in fata cu presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.
Potrivit businessinsider, subiectele mai delicate implica statutul Crimeei si al regiunii Donbas, potrivit lui Kalin, iar Putin ar fi spus ca ar trebui sa se intalneasca in persoana cu Zelensky pentru a discuta acest lucru.
Cea mai importanta cerinta din prima categorie este ca Ucraina sa accepte sa ramana neutra si sa nu ceara aderarea la NATO, iar Zelenski pare pregatit sa accepte deja aceste conditii.
Alte cerinte sunt ca Ucraina sa treaca printr-un proces de dezarmare pentru a asigura ca nu reprezinta o amenintare pentru Rusia, limba rusa sa beneficieze de protectie in Ucraina, si sa se produca o asa-zisa “denazificare”.


Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani