Grid star
eveniment

MODIFICARI DE TAXE – Iata draftul Ordonantei de Urgenta care ar urma sa fie discutata de Executiv (Document)

Guvernul ar intentiona sa dea o Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Codului Fiscal, prin care ar creste unele taxe si s-a elimina anumite facilitati fiscale. Romania tv a publicat documentul, iar, potrivit acestuia, printre masuri se numara si eliminarea unor facilitati din sectorul IT. Trebuie precizat ca draftul poate suferi modificari in orice moment.

Astfel, scutirea de la plata impozitului pe veniturile din salarii s-ar putea aplica doar pentru veniturile de pana la 10.000 lei. Potrivit draftului, scutirea se aplica la un singur angajator/platitor, pentru veniturile de pana la 10.000 lei inclusiv obtinute din salarii si asimilate salariilor realizate de persoana fizica in baza unui singur contract individual de munca, raport de serviciu, act de delegare sau detasare sau a unui statut special prevazut de lege, pe baza optiunii exprimate, in scris, prin declaratie pe propria raspundere la angajator/platitor, dupa caz. Partea din venitul brut lunar ce depaseste 10.000 lei nu beneficiaza de facilitati fiscale.

De asemenea, s-ar lua in calcul si marirea impozitului la vanzarea de locuinte (click aici pentru a citi)

Mai putini sefi

Liderul PNL, Nicolae Ciuca a anuntat luni ca voucherele de vacanta vor fi acordate doar pentru functionarii publici care au salarii lunare mai mici de 10.000 de lei brut. In Coalitie s-a mai decis ca pentru institutiile publice autonome aflate in coordonarea Parlamentului se va institui o taxa specifica de 80% asupra rezultatului net, dar nu mai putin de 50% din valoarea taxelor/tarifelor specifice. Iar salariile conducatorilor acestor institutii vor fi limitate la cel mult de sase ori indemnizatia bruta a unui ministru, iar a celorlalti angajati la maximum 80% din salariul conducatorului institutiei. O alta masura anuntata de Ciuca este reducerea numarului de functii de conducere de la 12 la 8 procente din totalul angajatilor, desfiintarea functiei publice de sef de birou si cresterea numarului de persoane din subordinea celor ce detin functii de conducere.

*Cititi aici draftul OUG

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani