Grid star
eveniment

MOMENT ISTORIC PENTRU NOTARII ROMANI – Functie de conducere la nivel international

Notarii romani se pot mandri ca fac istorie in lume. Iar breasla a primit cea mai recenta distinctie in acest sens luni, 22 martie 2021.

Mai precis, notarul public Octavian Rogojanu – secretarul executiv al Consiliului Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania – a fost ales presedintele Asociatiei Retelei Europene a Registrelor Testamentare (ARERT), pentru un mandat de 5 ani.

Consiliul de administratie al ARERT a fost convins de realizarile pe care oficialul UNNPR le-a avut in asociatia internationala in cei 10 ani de cand este membru, perioada in care a detinut de doua ori functia de vicepresedinte al ONG-ului.

Reprezentantul Romaniei a fost sustinut pentru functia de vicepresedinte al ARERT de catre notarii ce reprezinta Ungaria si Slovenia. Este vorba despre Victor Mate, respectiv Anne Wuilquot, care la randul lor au fost alesi vicepresedinti in Asociatia Retelei Europene a Registrelor Testamentare.

Redam comunicatul UNNPR:

Notariatul roman ocupa presedintia ARERT pentru un mandat de 5 ani

Dl. Octavian Rogojanu, notar public, Secretar Executiv al Consiliului Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania, a fost ales presedinte al Asociatiei Retelei Europene a Registrelor Testamentare.

Pe agenda Consiliului de Administratie al Asociatiei Retelei Europene a Registrelor Testamentare a figurat, in data de 22.03.2021, alegerea presedintelui si desemnarea vice-presedintilor, a trezorierului si a secretarului ARERT. La propunerea reprezentantului notariatului maghiar, cu sprijinul reprezentantei notariatului sloven, domnul notar public Octavian Rogojanu, reprezentantul notariatului roman, a fost ales, pentru un mandat de cinci ani, in functia de presedinte al ARERT.

Membrii Consiliului de Administratie ARERT au apreciat ca cei zece ani de activitate ai domnului notar public Octavian Rogojanu in cadrul asociatiei il recomanda pe deplin pentru ocuparea acestei functii. Domnia sa a detinut timp de doua mandate functia de vicepresedinte al Asociatiei Retelei Europene a Registrelor Testamentare. Totodata, dl. Octavian Rogojanu activeaza ca reprezentant al notariatului roman pe plan extern si in cadrul Comisiei de Concurenta a Consiliului Notariatelor din Uniunea Europeana, a carei presedintie, de asemenea, o detine.

In acest context, noul presedinte al ARERT, dl. Octavian Rogojanu, a explicat importanta evenimentului astfel:

'Este o pozitie prestigioasa care atesta racordarea notariatului roman la valorile europene, colaborarea exceptionala pe care o avem in cadrul Consiliului Notariatelor din Uniunea Europeana si orientarea noastra catre modernitate si noile tehnologii'.

Ca vice-presedinti ai ARERT au fost alesi dl. Victor Mate, din partea notariatului maghiar, si dna. Anne Wuilquot, din partea notariatului belgian. Secretariatul ARERT a revenit dnei. Sonja Kralj (presedinta notariatului sloven), iar trezorier a fost desemnat dl. Pierre-Luc Vogel, fost presedinte al CNUE.

ARERT este o asociatie internationala non-profit, infiintata in anul 2005 de catre notariatele belgian, francez si sloven si care, in prezent numara 20 de state membre. In conformitate cu Conventia de la Basel privind stabilirea unui sistem de inregistrare a testamentelor, din 16.05.1972, statele care detin un registru pentru inregistrarea testamentelor si care adera la ARERT pot interconecta aceste registre, permitand astfel tuturor cetatenilor sa descopere testamentele lasate de orice persoana decedata, indiferent de tara in care a fost inregistrat un asemenea testament”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani