Grid star
eveniment

Monitorul Preturilor: aici puteti afla cat costa produsele cu adaos comercial plafonat

Consiliul Concurentei a actualizat platforma online Monitorul Preturilor (www.monitorulpreturilor.info), oferind utilizatorilor o sectiune dedicata produselor cu adaos comercial plafonat. Astfel, pe pagina principala a sectiunii "Produse alimentare” este disponibil un meniu nou, "Produse cu adaos plafonat”. 

In functie de criteriile de selectie ale utilizatorilor, de localizare si de disponibilitate, aplicatia va returna preturile practicate de fiecare magazin, asa cum sunt ele incarcate de fiecare retailer in platforma:

 "Continuam actiunile noastre de a veni in sprijinul consumatorilor si am creat in Monitorul Preturilor o sectiune dedicata produselor cu adaos comercial plafonat. In acest fel, se asigura o mai buna transparenta a respectarii reglementarilor in vigoare, iar consumatorii vor putea sa verifice mult mai usor preturile produselor pe care vor sa le achizitioneze”, a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.
Proiectul www.monitorulpreturilor.info a fost lansat in 2019 de ConsiliulConcurentei si contine doua componente: Monitorul Preturilor Produselor Alimentare si Monitorul Preturilor Carburantilor (care permite consumatorilor sa afle preturile practicate de catre principalele retele de distributie a carburantilor auto). 

Amintim ca la 1 august 2023 a intrat in vigoare Ordonanta de Urgenta a Guvernului care stabileste masuri temporare de combatere a cresterii excesive a preturilor la mai multe grupe de alimente de baza. Aceasta a fost urmata de alte doua Ordonante, care au introdus alte alimente pe lista celor cu adaos plafonat.

Produsele cu adaos comercial plafonat sunt prezentate in tabelul de mai jos

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani