Grid star
criptomonede

MUTAREA-CHEIE CARE PROPULSEAZA PRETUL CRIPTOMONEDEI ROMANESTI EGLD – Compania sibiana Elrond promite furnizarea de carduri preplatite si conturi IBAN dupa achizitia unei firme licentiate de BNR

Pretul criptomonedei romanesti eGold (EGLD), creata de compania sibiana Elrond Network, a crescut cu 8% in ultimele 24 de ore dupa ce startup-ul a anuntat achizitionarea firmei locale Capital Financial Services S.A. (Twispay), care detine prima licenta e-money din Romania. Performanta este cu atat mai notabila cu cat piata cripto a intrat miercuri, 13 octombrie, intr-un trend descendent, in contextul in care Bitcoin a pierdut circa 4% din valoare intr-o zi.

Reprezentantii Elrond Network au precizat ca tranzactia va fi finalizata doar daca va primi autorizarea Bancii Nationale a Romaniei (BNR), care a licentiat anterior compania Capital Financial Services sa opereze ca institutie emitenta de moneda electronica in Spatiul Economic European.

Elrond vrea sa ofere utilizatorilor conturi cu IBAN, carduri prepaid atasate si procesarea de plati cu moneda electronica reglementata

Achizitia include transferul integral al actiunilor Capital Financial Services, care ar putea astfel permite startupului Elrond sa lanseze accesarea de servicii financiare, conform cu reglementarile in vigoare. Compania ar putea astfel oferi utilizatorilor sai, printre altele, conturi cu IBAN, carduri prepaid atasate si procesarea de plati cu moneda electronica reglementata, anunta Elrond intr-n comunicat publicat pe elrond.com.

Aceasta combinatie dintre tehnologia blockchain dezvoltata de Elrond, expertiza echipei Capital Financial Services in zona serviciilor financiare reglementate si licentele detinute, creaza premisele necesare pentru inceputul unei evolutii importante a eficientei serviciilor financiare“ a spus Augustin Dobre, CEO al Twispay.

Avand calitatea de membru principal Visa si MasterCard, Capital Financial Services (twispay.com) presteaza servicii de procesare de plati pentru mai mult de 300 de comercianti online, printre care si Blue Air, cea mai mare companie aeriana care functioneaza pe teritoriul Romaniei. Capital Financial Services a avut in 2020 afaceri de 6,1 milioane lei, mai mici cu 17% fata de anul anterior si o pierdere neta de 2,1 milioane lei, conform datelor de la Finante.

Elrond are obiectivul principal de a crea infrastructura pentru un sistem financiar global de mare viteza, transparent si usor de accesat de absolut oricine. Pentru indeplinirea acestui obiectiv suntem in conversatie cu toate autoritatile competente, asigurandu-ne ca operam in deplina concordanta cu legislatia Europeana. Transferuri de fonduri efectuate aproape instantaneu, la costuri de 100 de ori mai mici, cu mai multa transparenta, la orice ora din zi si din noapte, ar aduce beneficii imense atat utilizatorilor, comerciantilor, cat si firmelor si institutiilor financiare.” a spus Beniamin Mincu, CEO Elrond Network.

Pretul EGLD creste pe platformele de exchange cripto in urma anuntului

Criptoentuziastii discuta deja, pe retelele de socializare, despre perspectiva ca EGLD sa atinga 2500 de dolari pana la finalul anului.

Aceasta este a doua mutare-cheie a companiei infiintate la Sibiu dupa ce, la finalul saptamanii trecute, Elrond a anunat ca Autoworld a vandut prima masina in EGLD, devenind si primul dealer auto european care accepta criptomoneda romaneasca. Lumea Banilor a relatat pe larg miza acestui anunt aici luba.ro. Perspectiva ca Elrond sa poata oferi conturi IBAN si carduri prepaid a propulsat pretul EGLD, care a crescut cu 8% in ultimele 24 de ore, ajungand sa se tranzactioneze cu 244 dolari pe platformele de exchange cripto. Aceasta in contextul in care criptomonedele majore au intrat pe rosu si in pofida unui usor declin in piata cripto inregistrat miercuri, 13 octombrie.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani