Grid star
eveniment

NOI TRASEE DE PROMENADA IN BUCURESTI – Show-ul de la fantanile din Piata Unirii incepe sambata, la ora 21.00. Se opreste circulatia

Noi trasee de promenada in Bucuresti, anunta viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu. Se redeschid fantanile arteziene din Piata Unirii.

Astfel, incepand de sambata, 14 mai 2022, ora 21:00, Fantanile Urbane din Piata Unirii vor oferi Capitalei show-uri multimedia care ruleaza in fiecare weekend, de vineri pana duminica, pana la inceputul lunii octombrie. Durata unui spectacol de muzica si lumini este de aproximativ 45 de minute, iar programul incepe de la ora 19:30 si se termina la ora 23:00. Accesul este gratuit.
"Pentru ca bucurestenii sau turistii care ne viziteaza orasul sa se bucure cu adevarat de promenada si spectacol, vom opri circulatia. Se va restrictiona traficul rutier pe Bd. Unirii, segmentul cuprins intre Bd. Dimitrie Cantemir si Splaiul Independentei (zona fantani), sub protectia organelor de ordine, cu devierea traficului pe arterele adiacente”, anunta viceprimarul.

Strazi deschise

Primaria Capitalei a demarat si cel mai amplu proiect outdoor al Bucurestiului: "Strazi deschise – Bucuresti, Promenada urbana”.
Evenimentul se desfasoara in mai multe weekenduri din perioada 30 aprilie – 16 octombrie si presupune instaurarea temporara a cinci zone pietonale in zona centrala a orasului, respectiv: Calea Victoriei si strazile adiacente, Piata George Enescu, Piata Universitatii, Bulevardul Unirii, Soseaua Kiseleff, cu propunerea de extindere a zonelor pietonale si in afara centrului orasului, pe mai multe strazi din cele sase sectoare ale Capitalei.
Conceput ca un experiment urban in context pandemic, "Strazi deschise” are ca scop reconectarea afectiva a bucurestenilor cu orasul in care locuiesc si redescoperirea placerii de a-si petrece timpul in spatiul public, dar si revitalizarea unor artere principale ale orasului.
Programul editiei include activitati culturale (concerte, proiecte participative, performance-uri de dans contemporan, interventii artistice, spectacole de teatru), activitati sportive si educationale pregatite de mai multe institutii culturale ale orasului, dar si de operatori culturali privati si antreprenori HoReCa din Bucuresti.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani