Grid star
eveniment

NOUA MINCIUNA A LUI CITU – „Fantasma revenirii in V este de fapt o grava prabusire”

Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu (foto 1), este acuzat ca le-a trantit romanilor o noua gogoasa – mai precis, minciuna ca economia isi va reveni dupa un grafic in forma de V.

In realitate, cifrele oficiale, publicate de catre Institutul National de Statistica, ii dau dauna totala lui Citu, aratand un declin al economiei cu 6% in trimestrul al treilea din 2020 comparativ cu acelasi trimestru din 2019.

Cel care il invinuieste de manipulare pe ministrul PNL este Sorin Vlasin (foto 2), presedintele PSD Sighetu Marmatiei si candidatul PSD Maramures pentru Senatul Romaniei.

Redam comunicatul complet al social-democratului:

Sorin Vlasin (PSD): 'Fantasma revenirii economice in V a lui Citu este de fapt o grava prabusire'

Sorin Vlasin, presedintele PSD Sighetu Marmatiei si candidatul PSD Maramures pentru Senatul Romaniei a aratat faptul ca, asa cum face de un an incoace, ministrul Finantelor din Guverul PNL, Florin Citu, minte si manipuleaza romanii.

'Citu nu se dezminte si continua sa minta cu o crasa nerusinare. Ma uit cu stupoare cat de senin priveste in ochii romanilor si avanseaza niste aberatii care ar face sa rada si un copil de gradinita. Asa-zisul succes, asa-zisa mare revenire este de fapt o mare prabusire! Economia nu a crescut, ci a scazut cu peste 5% fata de anul trecut, asa cum reiese din datele publicate de Institutul National de Statistica. Spre exemplu, trimestrul III al anului 2020 a prezentat o contractie a P.I.B de 6,0% comparativ cu aceeasi perioada anului trecut, pe serie bruta, luna septembrie reducandu-si acelasi indicator cu 5,1%. Nu mai putin adevarat este si faptul ca toate cele trei trimestre ale anului in curs masurate pana in prezent de INS au marcat involutii ale indicatorilor economici. Revenirea in „V” a lui Catu este de fapt un „L” de la Ludovic Orban.

Comparatia nu se face cu trimestrul precedent, pentru ca exista influente sezoniere: concedii, vacante etc. Comparatia se face cu ANUL precedent, unde vedem ca economia nationala continua sa stea pe fundul gropii', sustine reprezentantul Maramuresului Voievodal pentru Parlamentul Romaniei, social-democratul Sorin Vlasin.

'Romania trebuie sa se trezeasca din acest cosmar in care ne-au aruncat Iohannis si Guvernul Sau si trebuie sa pedepsim aceste derapaje tot mai grave pe care le fac penelistii. Uniti, ii putem trimite pe acesti farsori habarnisti acasa. Impreuna reconstruim Romania si ne luam inapoi tara de la acesti neaveniti care au luat cele mai fatidice decizii pentru romani. In 6 decembrie ne putem face tuturor cadou Romania. In 7 decembrie putem trimite acest guvern incompetent la cosul de gunoi al istoriei, unde ii este locul', a declarat Sorin Vlasin, candidatul PSD Maramures pentru Senatul Romaniei”.

comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT MARAMURES, cod mandatar financiar 11200020

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani