Grid star
eveniment

OPORTUNITATE DE AFACERI IN DOMENIUL IMBUTELIERII DE APA - Societatea Nationala a Apelor Minerale are 13 izvoare necontractate

Societatea Nationala a Apelor Minerale (SNAM), companie de stat in subordinea Ministerului Economiei, are 13 surse libere de apa pentru care asteapta investitori care doresc sa-si faca o fabrica de imbuteliere apa, potrivit unui anunt pe pagina proprie de Facebook . Sursa libera inseamna ca respectivul izvor nu este contractat de un agent economic care sa-l exploateze.

"Avem mai multe surse de apa libere si ne dorim sa gasim parteneri care sa le exploateze. Sunt din mai multe regiuni ale tarii si de mai multe tipuri, minerale carbogazoase, minerale plate si chiar terapeutice”, au declarat reprezentantii companiei.

Cele 13 izvoare sunt Biborteni F8, Jigodin F1, Malnas, Malnas medicinal, Stanceni F1, Cufoaia Dealul Buls, Talomir BODOC, Siculeni, Dealul Bogat, Bixad, Sacosu Mare, Lipova F21, Poiana Cosnei. Majoritatea acestor surse sunt pentru apa minerala carbogazoasa, dar se gasesc printre ele si de apa minerala plata, si de apa terapeutica. Debitele acestor izvoare sunt intre 0,5 litri pe secunda si 4 litri pe secunda. La categoria apa terapeutica, debitele sunt si mai mari.

Relatia dintre SNAM si piata functioneaza astfel: compania vinde apa catre o firma care si-a facut facilitate de imbuteliere in imediata apropiere a sursei. Imbuteliatorul trebuie sa-si asigure transportul catre magazine si desfacerea pe rafturi a sticlelor cu apa. Un investitor nou in domeniu trebuie sa stie ca Romania are o piata de retail evaluata la circa 1 miliard euro, cei mai mari jucatori fiind Borsec, Dorna, Aqua Carpatica, Zizin si Bucovina. Consumul mediu anual de apa minerala al romanilor este de circa 70 de litri, la jumatate fata de cel al tarilor UE.

SNAM este detinuta integral de statul roman, prin Ministerul Economiei. Societatea este singurul furnizor autorizat de apa minerala catre imbuteliatorii din Romania.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani