Grid star
eveniment

OUG PENTRU SCOALA ONLINE – Guvernul pune la bataie 50 milioane euro (Document)

Guvernul condus de Ludovic Orban (foto stanga) pregateste o Ordonanta de Urgenta pentru desfasurarea online a cursurilor de invatamant.

Potrivit proiectului, care a fost postat pe site-ul ministerului Fondurilor Europene si este in dezbatere publica, Executivul vrea sa achizitioneze tablete pentru uz scolar cu acces la internet, dar si alte echipamente necesare desfasurarii activitatii didactice in mediul on-line, in limita a 50.000.000 euro, echivalentul in lei la cursul InforEuro din luna august 2020.

Contributia Uniunii Europene (UE) este de 42.500.000 milioane euro, iar contributia nationala este de 7.500.000 milioane euro.

Finantarea achizitiei echipamentelor IT mobile de tip tableta pentru uz scolar se acorda prin granturi din fonduri externe nerambursabile, in limita unei valori de 200 euro/tableta pentru uz scolar, echivalentul in lei la data efectuarii achizitiilor.

De asemenea, guvernul vrea sa cumpere echipamente de protectie medicala si containere mobile sanitare pentru activitatea didactica desfasurata in cadrul unitatile scolare.

*Cititi aici Proiectul OUG
*Cititi aici Nota de fundamentare

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani