Grid star
criptomonede

PARTENERIAT STRATEGIC GOOGLE – COINBASE - Google Cloud Platform va accepta plati in criptomonede de la utilizatorii Web3 din 2023

Compania americana de exchange cripto Coinbase a anuntat marti, 11 octombrie, pe blogul sau oficial, un "parteneriat strategic Web3” cu Google Cloud, care va permite utilizatorilor sa plateasca pentru serviciile cloud folosind criptomonede. Integrarea serviciilor celor doua companii, anuntata la conferinta Google Cloud Next, are ca miza sa atraga companii inovatoare catre gigantul tech pe o piata acerba, in crestere rapida, in care concurentii de top ai Google nu permit in prezent clientilor tranzactii cripto, noteaza PR Newswire.

Gilda Popa

Parteneriatul va intra in vigoare la inceputul anului viitor, au anuntat cele doua companii. Coinbase a precizat ca va muta unele dintre aplicatiile sale, care au fost stocate initial folosind serviciile Amazon Web, pe cloud-ul Google.

"Serviciul de infrastructura Google Cloud Platform va accepta initial plati in criptomonede de la unii clienti Web3 care doresc sa plateasca in criptomonede, datorita unei integrari cu serviciul Coinbase Commerce”, a declarat Amit Zavery, vicepresedinte si director general al Google Cloud Platform, intr-un interviu acordat CNBC.

El a mai precizat ca, in timp, serviciul va fi oferit mai multor clienti. Coinbase Commerce accepta 10 criptomonede, inclusiv Bitcoin, Bitcoin Cash, Dogecoin, Ethereum si Litecoin. Prin acest parteneriat, dezvoltatorii Web3 pot accesa, de asemenea, seturile de date publice cripto BigQuery ale Google, care vor fi alimentate de Coinbase Cloud Nodes, prin blockchain-uri de top. Integrarea va permite dezvoltatorilor sa opereze instantaneu si fiabil sisteme bazate pe Web3, fara a fi nevoie de o infrastructura costisitoare si complexa.

Desi nu exista detalii suplimentare cu privire la termenii acordului, exchange-ul crypto primeste, de obicei, un procent din toate taxele de tranzactie care trec prin sistemul Coinbase Commerce.

Anuntul platformei de exchange cripto Coinbase

Intr-un anunt pe blogul oficial al Coinbase, compania americana explica in detaliu cele patru componente ale acestui parteneriat, dar si miza integrarii serviciilor disponibile pentru Web3.

"Web3 este urmatoarea generatie de internet care va permite oamenilor sa detina proprietati digitale intr-un mediu deschis, descentralizat. In urmatorii cativa ani, credem ca fiecare companie si dezvoltator va construi (n.r. servicii) pe Web3 – pana la punctul in care Web3 va deveni sinonim cu internetul insusi.

Exista patru parti ale acestui parteneriat:

  • In primul rand, Google Cloud va fi adaptat pentru a permite clientilor selectati, incepand cu cei din ecosistemul Web3, sa plateasca pentru serviciile sale de cloud cu anumite criptomonede prin Coinbase Commerce. Coinbase Commerce este o platforma care ajuta comerciantii de oriunde in lume sa accepte plati cu criptomonede. Comerciantii pot fi platiti in cripto si pot accesa instrumente puternice pentru integrarea cripto si analiza afacerii. In prezent, pe platforma Coinbase Commerce sunt companii din diferite sectoare de activitate, de la Alo Yoga pana la Anheuser Busch si WeWork.

  • In al doilea rand, dezvoltatorii Web3 vor avea acces la datele blockchain ale Google Cloud prin BigQuery - iar aceasta oferta va fi alimentata de serviciul Coinbase Cloud's Node. Integrarea va permite dezvoltatorilor sa opereze instantaneu si fiabil sisteme bazate pe Web3, fara a fi nevoie de o infrastructura costisitoare si complexa.

  • In al treilea rand, Google va folosi Coinbase Prime pentru servicii cripto institutionale securizate, cum ar fi custodia si raportarea. Coinbase Prime este o solutie integrata care ofera custodie sigura si o platforma avansata de tranzactionare pentru investitorii institutionali si corporatii. Avem peste 14.500 de clienti institutionali, inclusiv unele dintre cele mai mari firme financiare traditionale, si suntem incantati sa adaugam un alt client exceptional la lista noastra.

  • In cele din urma, Coinbase a selectat Google Cloud ca furnizor strategic de cloud pentru a construi servicii avansate de schimb de date. Coinbase va folosi platforma de calcul puternica a Google Cloud pentru a procesa datele blockchain la scara si va creste acoperirea globala a serviciilor sale cripto prin valorificarea retelei premium de fibra optica a Google. De asemenea, Coinbase isi va construi platforma globala de date pe infrastructura securizata a Google Cloud si va valorifica tehnologiile lor de date si de analiza de top pentru a oferi clientilor Coinbase informatii cripto bazate pe invatarea automata”, se arată în postarea Coinbase.

Google Cloud ajuta la diversificarea companiei-mama a Google, Alphabet, departe de publicitate, iar acum reprezinta 9% din venituri, in crestere fata de mai putin de 6% in urma cu trei ani. Alphabet este cel mai activ investitor in proiecte blockchain dintre companiile publice. Gigantul tehnologic a investit 1,5 miliarde de dolari intre septembrie 2021 si iunie 2022 in proiecte blockchain.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani