Grid star
criptomonede

PAYPAL DECLARA CRIPTOMONEDE IN VALOARE DE 1 MILIARD DOLARI IN BILANT – Peste 50% dintre clientii gigantului platilor online detin Bitcoin

Gigantul platilor online PayPal detinea criptomonede in valoare de aproape 1 miliard de dolari in bilantul sau de la sfarsitul primului trimestru al acestui an, potrivit documentului transmis la 31 martie catre Comisia americana pentru Bursa si Valori Mobiliare (Securities and Exchange Commission - SEC).

Gilda Popa

Astfel, raportul transmis catre SEC a aratat ca PayPal detinea in bilantul sau, la 31 martie 2023, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) si Litecoin (LTC) in valoare de 943 de milioane dolari. Activele digitale declarate sunt detinute de catre clientii sai, potrivit documentului.

Cifrele indica o crestere de 339 de milioane de dolari a activelor cripto ale clientilor fata de trimestrul precedent, echivalentul a 56%. Insa o parte din aceasta crestere este in mare masura justificata de cresterea cu 72% a Bitcoin in acea perioada, de la 16.547 USD pe 31 decembrie la 28.478 USD pe 31 martie.

Paypal avea in bilant, la data raportului, BTC in valoare de 499 milioane dolari, 362 milioane dolari in ETH si celelalte 82 milioane dolari in BCH si LTC.

PayPal a explicat in documentul transmis catre SEC ca permite clientilor sa cumpere, sa vanda, sa primeasca, sa trimita si sa detina criptomonedele respective si sa foloseasca veniturile din vanzarile respective pentru a cumpara bunuri si servicii la finalizarea comenzii.

Mentinem evidenta interna a activelor cripto ale clientilor nostri, inclusiv cantitatea si tipul de active cripto detinute de fiecare dintre clientii nostri”, a mentionat PayPal in raportul transmis Comisiei americane pentru Bursa si Valori Mobiliare.

Clientii PayPal, protejati de tranzactiile cripto neautorizate

PayPal a precizat ca va proteja pe deplin clientii de achizitiile sau vanzarile neautorizate de criptomonede si de transferurile cripto neautorizate de pana la 50.000 dolari pe viata. Compania de plati a permis clientilor sa retraga active cripto in portofelele personale incepand iunie 2021, potrivit CryptoPotato.

CEO-ul PayPal, Dan Schulman, a spus ca este „optimist in privinta criptomonedelor” in timpul unui eveniment web summit din 2020, dupa ce a recunoscut ca detinea personal Bitcoin in 2019. In martie 2022, el a adaugat ca CBDC-urile, monedele stabile si portofelele digitale vor „redefini o mare parte din lumea financiara in viitor”. Si cofondatorul PayPal, Peter Thiel, a aratat incredere in puterea Bitcoin in trecut, sugerand ca activul digital ar putea submina puterea globala a dolarului american.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani