Grid star
litigii

PENSIILE DE SERVICIU – Inalta Curte a decis. Vedeti care este categoria vizata

Inalta Curte de Casatie si Justitie, Completul pentru solutionarea recursurilor in interesul legii, a luat o decizie cu privire la pensiile de serviciu ale fostilor auditori publici externi ai Curtii de Conturi.

Iata Decizia 31 in dosarul 2551/1/2020:

“Admite recursul in interesul legii formulat de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

  1. In interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 51 alin. (2) teza intai, alin. (3), alin. (8), alin. (9) si alin. (11) din Legea nr. 94/1992 privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, raportate la prevederile art. 2 din Normele cu privire la stabilirea pensiei de serviciu conform prevederilor Legii nr. 94/1992 privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi, astfel cum a fost modificata si completata prin Legea nr. 7/2016 si Legea nr. 145/2017, aprobate prin Ordinul presedintelui Curtii de Conturi si al presedintelui Casei Nationale de Pensii Publice nr. 285/138/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, fostii auditori publici externi care, la data indeplinirii conditiilor standard de pensionare, aveau o alta ocupatie, precum si fostii auditori publici externi care, la data solicitarii, erau pensionari pentru limita de varsta, iesiti la pensie din alta ocupatie, nu pot beneficia de pensia de serviciu prevazuta de art. 51 alin. (3) din Legea nr. 94/1992 pentru o vechime minima de 4 ani in functia de auditor public extern in cadrul Curtii de Conturi.
  2. In interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 51 alin. (14) din Legea nr. 94/1992, raportate la prevederile art. 9 alin. (3) lit. c) din Normele aprobate prin Ordinul nr. 285/138/2016, nu exista obligatia Curtii de Conturi de a elibera adeverinta-tip, necesara in vederea stabilirii pensiei de serviciu, persoanelor care nu indeplinesc cerintele prevazute de lege pentru a beneficia de pensia de serviciu, in calitate de fosti auditori publici externi.
    Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedura civila”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani