Grid star
eveniment

PENSIILE MAGISTRATILOR – Ministrul Muncii anunta ce se pregateste: “Sa nu depaseasca”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a vorbit despre posibilitatea infiintarii unor fonduri pe pensii pe familii ocupationale. Turcan a facut precizari si despre pensiile magistratilor, anuntand ca nu sustine ideea ca in sistem pensia sa depaseasca valoarea salariului.

Turcan a declarat la digi 24 ca daca se va opta pentru un sistem al unei familii ocupationale, lucrurile nu se realizeaza de pe o zi pe alta, sau peste noapte, el se asaza in timp. Ministrul Muncii a anunta ca vrea sa aduca cat mai aproape echitatea in sistemul de pensii.

Iata declaratiile facute de Raluca Turcan:

"Aceasta este o discutie foarte bine de lansat si intentionez sa o lansez pentru ca m-am uitat in sistemele de pensii din tarile din jurul nostru si exista foarte multe pensii pe categorii ocupationale, si isi creeaza propriile sisteme de pensii. Pe de alta parte, si aici trebuie abordata intreaga problema cu cap astfel incat sa nu destructurezi sistemul public de pensii. Deci daca optezi pentru un sistem al unei familii ocupationale lucrurile nu se realizeaza de pe o zi pe alta, sau peste noapte, el se asaza in timp.

In domeniul justitiei avem o jurisprudenta deja adunata care aduce acest principiu pe care si l-a asumat si domnul ministru al Justitiei, si anume pensiile sa fie cat mai aproape de salariu, dar solicitarea noastra este ca pensiile sa nu depaseasca salariul.
Adica este un principiu de baza, pentru ca orice fortare, asa cum am mai vazut, in Parlament, eliminarea totala, sau supraimpozitarea pensiilor speciale s-a dovedit a fi neconstitutionala si atunci pe mine, ca ministru al Muncii, nu ma intereseaza sa simulez o modificare legislativa, ca ne jucam cu pensiile speciale si mimam echitatea in sistemul de pensii.
Noi chiar vrem sa aducem cat mai aproape echitatea in sistemul de pensii. Si atunci acesta este un principiu bun pe care putem sa il sustinem”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani