Grid star
eveniment

PENSIILE ROMANILOR – Ministrul Muncii face anuntul. A inceput! Iata cati bani vor primi din ianuarie seniorii

Ministrul Muncii, Marius Budai, mesaj pentru pensionari: vor primi mai multi bani din ianuarie 2022. Potrivit lui Budai, pensiile se vor plati la noile valori majorate de la inceputul anului viitor.


Budai a anuntat intr-o postare pe facebook ca se tiparesc taloanele de pensie aferente lunii ianuarie a anului 2022, care contin marirea pensiei minime, cu 25%, la 1.000 de lei, marirea valorii punctului de pensie la 1.586 de lei, dar si acordarea ajutorului financiar pentru seniorii Romaniei care au valoarea pensiei mai mica sau egala cu 1.600 de lei, pana la concurenta sumei de 2.200 de lei!

Iata anuntul ministrului Muncii:

"Acum, in Ajun de Craciun, vreau sa-i asigur pe parintii si bunicii nostri ca, in luna ianuarie, pensiile se vor plati la noile valori majorate.
Se tiparesc taloanele de pensie aferente lunii ianuarie a anului 2022, care contin marirea pensiei minime, cu 25%, la 1.000 de lei, marirea valorii punctului de pensie la 1.586 de lei, dar si acordarea ajutorului financiar pentru seniorii Romaniei care au valoarea pensiei mai mica sau egala cu 1.600 de lei, pana la concurenta sumei de 2.200 de lei!
Noi, PSD, va asiguram de tot respectul si pretuirea noastra!”.

Cres si alocatiile

Premierul Nicolae Ciuca a anuntat miercuri, 22 decembrie 2021, la dezbaterea in Parlament a proiectelor legilor bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2022 ca vor creste pensiile si alocatiile. Potrivit lui Nicolae Ciuca, bugetul pe 2022 este bugetul cu cea mai mare alocare a investitiilor din ultimii 32 de ani, iar fondurile insumeaza aproximativ 88,8 miliarde lei. Acesta a tinut sa precizeze ca reprezinta practic dublul sumei investitiilor realizate in Romania in anul 2019.
Primul-ministru a declarat ca nu vor creste taxe si impozite, nu se va pune presiune asupra mediului de afaceri, se va mentine regimul fiscal actual al IMM – urilor, schemele de ajutor de stat pentru incurajarea investitiilor si toate masurile aflate in vigoare pentru sustinerea antreprenorilor (click aici pentru a citi).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani