Grid star
eveniment

PENSIILE SPECIALE - „In rest, nu ne atingem, ca ne e frica”

Vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR, a vorbit despre pensiile speciale si a declarat ca este o ipocrizie faptul ca au fost taiate pensiile parlamentarilor, dar „in rest nu ne atingem, ca ne e frica”.

Kelemen a spus la b1tv ca daca pornim de la premisa ca angajatii din anumite domenii - magistrati, militari, parlamentari, primari si alti functionari publici - sunt supusi unor restrictii cat timp sunt in campul muncii, atunci e normal ca acestia sa aiba anumite puncte in plus si sa beneficieze de pensii peste ce au contribuit.
In schimb, nu e de acord ca pensiile sa fie mai mari decat salariul si nici cu faptul ca unii se pensioneaza de tineri.
Liderul UDRM a mai spus ca e o ipocrizie faptul ca au fost taiate pensiile speciale ale fostilor parlamentari, dar „in rest nu ne atingem, ca ne e frica”. Vicepremierul a mai afirmat ca exista un grup de lucru la nivelul coalitiei de guvernare in care e analizata situatia pensiilor speciale.

Iata declaratiile facute de Kelemen Hunor:

Acum rezolvam cu parlamentarii ca sunt putini, oricum nu conteaza in economia sistemului de pensii - insemana 1,2 - 1,3%. Nu pare, chiar e o ipocrizie. La primari la fel, dar in rest nu ne atingem, ca ne e frica…
Contributivitate inseamna ca platesti si primesti niste bani in functie de contributia ta.

Acum sunt pensii care sunt mai mari decat salariul brut. Asa ajungem la 50.000 de lei si acest lucru nu e corect si trebuie rezolvat.
Din salariul net maxim 75% poate fi pensia daca mergi pe contributivitate. Inseamna 40-45-55%, dar poti sa mergi la maxim 75%, asa fac nemtii, francezii. De la 70 la 75%, unii merg la 76-77%. Asa fac in foarte multe tari si recompensa e pentru aceste categorii profesionale. Noi evitam sa discutam acest lucru. Noi am maturat cu fostii parlamentari, dar e o ipocrizie”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani