Grid star
eveniment

PENSIONARE LA 70 ANI – Proiectul, adoptat de Guvernul Citu

Guvernul condus de Florin Citu a adoptat miercuri, 17 martie 2021, in prima lectura, Proiectul prin care cei care au implinit varsta legala de pensionare o pot prelungi pana la 70 ani.
Ministrul Muncii Raluca Turcan a anuntat ca acesta este un drept, nu o obligatie, iar perioada de pensionare se prelungeste doar la cerere.

Ministrul a precizat ca optiunea de continuare a activitatii dupa implinirea varstei legale de pensionare are drept consecinta suspendarea pensiei.
Proiectul urmeaza sa fie finalizat in urmatoarele sedinte de guvern.


Iata declaratiile Ralucai Turcan:

"Persoanele isi pot prelungi activitatea atat in sectorul public, cat si in cel privat. Anii munciti in plus conduc la recalcularea pensiei.
Un salariat care ajunge la varsta legala de pensionare si doreste sa munceasca mai departe depune o cerere in sensul acesta si aceasta e suficienta pentru a-si putea prelungi activitatea.

Pentru sectorul public, exista niste reglementari specifice. In momentul in care o persoana opteaza pentru prelungirea activitatii, atunci, daca indeplineste conditiile de pensionare, se suspenda dreptul la pensie.
Optiunea de continuare a activitatii dupa implinirea varstei legale de pensionare are drept consecinta suspendarea pensiei. Si, in momentul de fata, cei care cumuleaza pensia cu salariul la stat au obligatia ca, in 30 de zile de la publicarea acestui act normativ sa-si exprime aceasta optiune".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani