Grid star
business capital

PERFORMANTA A FOST PREMIATA DE BURSA DE VALORI BUCURESTI – Iata companiile care si-au adjudecat premiile pe piata de capital, urmare a rezultatelor remarcabile din anul 2019

In ciuda vremurilor dificile pe care le traversam, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a pastrat traditia si anul acesta, premiind astfel, performanta entitatilor implicate pe piata de capital.

Mai exact, BVB a acordat 15 premii pentru rezultatele obtinute in anul 2019 de cele mai performante companii listate, companii de brokeraj, fonduri de pensii private sau de investitii. Ceremonia de premiere a avut loc la sediul BVB, marti, 21 iulie 2020.

Printre castigatori se numara:

- Banca Comerciala Romana (BCR), pentru tranzactia anului 2019 pe piata locala;

- Banca Transilvania (TLV), pentru cea mai tranzactionata actiune pe piata principala a BVB in 2019;

- Bittnet (BNET), pentru cea mai tranzactionata actiune pe piata AeRO a BVB in 2019.

De remarcat este faptul ca Banca Transilvania a fost premiata si la categoria 'Emitentul cu cea mai mare crestere a lichiditatii in 2019', asa cum se arata in comunicatul emis de catre BVB, marti, 21 iulie 2020.

Radu Hanga, Presedintele BVB a declarat:

Asa cum criza actuala a pus in evidenta importanta companiilor romanesti, tot asa trebuie sa recunoastem importanta performantelor obtinute de companiile listate, de brokeri, precum si de investitori. Bursa de Valori Bucuresti este un pilon esential pentru finantarea dezvoltarii companiilor si, implicit, a economiei locale.”

Adrian Tanase, CEO BVB a subliniat:

Premiile BVB reprezinta o recunoastere a principalelor realizari ale celor implicati in piata de capital si este normal sa recunoastem cele mai importante realizari, care intaresc piata noastra de capital. Anul 2019 a fost unul exceptional pentru bursa romaneasca, dupa ce a inregistrat un ritm de crestere de 47% la nivelul indicelui BET-TR, care include si dividendele, si a fost promovata la statutul de piata emergenta de catre FTSE Russell.”

*Vedeti aici lista completa a companiilor premiate de catre BVB, marti, 21 iulie 2020.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani