Grid star
eveniment

PIATA DE CONSTRUCTII DUPA SCUMPIREA MATERIALELOR – Iata ce s-a intamplat

Materialele de constructii s-au scumpit, motiv pentru care Consiliul Concurentei a demarat o investigatie (click aici pentru a citi).
Legat sau nu de cresterea pretului materialelor, in luna mai 2021, volumul lucrarilor de constructii a scazut fata de luna precedenta ca serie bruta cu 0,7%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 5,8%, anunta Institutul national de Statistica.
Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a crescut insa ca serie bruta cu 6,1%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 7,0%.

In perioada 1.I-31.V.2021, volumul lucrarilor de constructii a crescut fata de perioada 1.I-31.V.2020 ca serie bruta cu 5,5%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,7%.

Scadere la lucrarile noi

Volumul lucrarilor de constructii a scazut ca serie bruta cu 0,7%, scadere evidentiata la lucrarile de constructii noi (-2,7%).
Lucrarile de reparatii capitale si lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 12,2%, respectiv cu 0,6%.
Pe obiecte de constructii, au avut loc scaderi la cladirile nerezidentiale (-5,5%) si la cladirile rezidentiale (-3,2%). Lucrarile de constructii ingineresti au crescut cu 4,3%. Volumul lucrarilor de constructii a scazut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 5,8%, scadere inregistrata la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-10,9%), lucrarile de constructii noi (-8,2%) si la lucrarile de reparatii capitale (-0,7%).
Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile nerezidentiale (-8,9%), constructiile ingineresti (-6,0%) si la cladirile rezidentiale (-4,8%).

*Datele INS

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani