Grid star
eveniment

PIATA MUNCII DIN ROMANIA – Iata cate noi contracte de munca au fost facute

Numarul contractelor noi de munca a crescut, potrivit informatiilor cuprinse in Registrul General de Evidenta a Salariatilor, cu 107.062 fata de perioada anterioara declansarii epidemiei de COVID – 19.
De asemenea, numarul de angajatori activi a crescut cu 34.386, fata de data de 1 ianuarie 2020.
Masurile de stimulare a ocuparii si de protejare a locurilor de munca implementate de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, precum si de alte ministere din Guvern isi arata efectele pozitive in actualele conditii de pandemie, potrivit ministrului Muncii si Protectiei Sociale Raluca Turcan.

Situatia din ultimele 3 luni

 “Imbucurator este faptul ca, numai in primele 3 luni si jumatate ale acestui an, numarul de salariati activi a crescut cu 61.274. Efectele pozitive inregistrate in piata muncii ne incurajeaza sa promovam, cu si mai multa forta, noi masuri pentru cresterea ocuparii, mai ales in acele zone/judete in care numarul locurilor de munca este inca foarte mic, iar salariile nu sunt suficient de atractive. Relansarea economiei, prin cresterea numarului de angajatori si, implicit, a numarului locuri de munca bine platite ne va asigura mai multe resurse bugetare pe care sa le putem redistribui catre cei care au cu adevarat nevoie”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani