Grid star
eveniment

PLANUL DE RELANSARE AL ROMANIEI – Se reclama erori facute de Guvernul Citu

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), atrage atentia asupra "multitudinii de erori"  facute de catre Guvernul Romaniei in elaborarea Planului National de Rezilienta si Redresare (PNRR), care ar putea rezulta in pierderi de miliarde de euro pentru Romania.

Potrivit FACIAS, la proiectul initial al PNRR, prezentat Comisiei Europene, au existat o multitudine de observatii ale oficialilor europeni si, potrivit autoritatilor romane, proiectul final va fi depus la sfasitul acestei luni, cu o luna intarziere fata de termenul stabilit:

"Suma maxima disponibila agreata se ridica la 29,2 miliarde de euro, in granturi si imprumuturi, fata de 40 de miliarde de euro, suma avansata initial. Astfel, au disparut sume importante de la domenii vitale, asa cum este cel al educatiei.

O alta obiectie importanta a Comisiei a fost legata de finantarea solicitata pentru irigatii, in sensul ca proiectele din PNRR sunt bazate pe tehnologii invechite, cu un consum intensiv de energie, ceea ce contravine intregului concept de Green Deal.

PNRR reprezinta o sansa unica pentru Romania de a diminua efectele negative ale pandemiei asupra economiei si de a construi o economie sustenabila.

In cadrul proiectului de monitorizare a activitatii Guvernului Romaniei, FACIAS urmareste si analizeaza cu atentie activitatea Executivului, corelata cu obiectivele asumate la preluarea guvernarii”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani