Grid star
eveniment

PLANUL LUI COLDEA PENTRU POSTA ROMANA – Dezvaluiri despre privatizarea Postei Romane: “USR a pus ochii pe Posta Romana. Stie Florian Coldea de ce”

Uniunea Salvati Romania (USR) a pus ochii pe Compania Nationala Posta Romana. Iar in operatiune ar fi implicat si fostul sef operativ al Serviciului Roman de Informatii (SRI), generalul Florian Coldea (foto).

Dezvaluiri despre “operatiunea Posta Romana” au fost facute de jurnalistul Sorin Rosca Stanescu, joi, 18 februarie 2021, pe site-ul corectnews.com. Sorin Rosca Stanescu afirma ca Posta Romana urmeaza sa fie privatizata, fiind sanse mari ca ea sa ajunga in mana unei societati din Austria. “Posta ca atare va fi privatizata. Cu aceeasi lipsa de responsabilitate, care a condus si continua sa conduca la pierderea de catre statul roman, rand pe rand, a tot ceea ce inseamna infrastructura esentiala. Infrastructura strategica. O societate austriaca – oare de ce ne-am mira? – este primul client vizat de aceasta privatizare”, scrie Sorin Rosca Stanescu, adaugand ca liderul USR Dan Barna este “tras de sfori” de catre generalul Florian Coldea.

Iata dezvaluirile ziaristului Sorin Rosca Stanescu:

USR – Operatiunea Posta Romana

Ce mai salveaza Uniunea Salvati Romania? Ce obiective mai are acest partid, complementare actiunilor initiate de Vlad Voiculescu, care vizeaza transformarea sistemului de sanatate intr-o afacere profitabila? Ei bine, nu o sa va vina sa credeti. USR a pus ochii pe Posta Romana. Stie Florian Coldea de ce. La capatul unei inginerii politice, Posta vine la USR, apoi se privatizeaza. Dar zeci de mii de postasi raman. Si se transforma intr-o teribila masa de manevra.

Nu ma apuc acum sa fac istoria atentatelor la Posta Romana. Este o institutie care a atras mult priviri lacome pe parcursul ultimilor 30 de ani. Dispune de zeci de mii de sedii in intreaga tara. De o infrastructura rutiera. De o masa critica apreciabila de oameni extrem de interesanti pentru politicieni. si aici ma refer strict la postasi. Acum, pe Posta Romana a pus ochii Uniunea denumita impropriu 'Salvati Romania'. Care este planul lui Dan Barna, tras de sfori de catre Florian Coldea?

Posta Romana este in prezent condusa de un prostanac. Nu ma feresc sa-i spun astfel. Se numeste Horia Grigorescu. Este livrat nu se stie cum de organizatia PNL a Sectorului 4 Bucuresti. Cei care-l cunosc afirma ca nu l-ar angaja nici macar pe post de portar. La randul sau, e tras de sfori, dar destul de anemic, de cativa lideri PNL. Care nu prea stiu ce sa faca cu Posta Romana. Dar Posta Romana are potential.

Surse din interiorul USR si PNL ma informeaza ca partidul a pus ochii pe Posta Romana. Ca desfasoara ample si insistente operatiuni pe langa staff-ul PNL, negociind intens pentru ca, in algoritmul impartirii puterii, sa poata obtine dizolvarea Consiliuui de Administratie de la Posta Romana, numirea unei noi conduceri si a unui nou manager. USR stie ce face. USR are un plan cat se poate de atent conturat in ceea ce priveste viitorul Postei Romane. In ce consta el?

Posta ca atare va fi privatizata. Cu aceeasi lipsa de responsabilitate, care a condus si continua sa conduca la pierderea de catre statul roman, rand pe rand, a tot ceea ce inseamna infrastructura esentiala. Infrastructura strategica. O societate austriaca – oare de ce ne-am mira? – este primul client vizat de aceasta privatizare. Statul isi va pastra insa prin omul numit de Guvern in Consiliul de Administratie asa-numitul vot de aur. El va fi exercitat in mod real sau doar de sanchi. Obiectivul numarul unu este insa altul.

Tinta acestei operatiuni de preluare a Postei este de natura politica. Tinta o reprezinta postasii. In Romania sunt cira 28.000 de comune si de sate. Persoanele cu adevarat influente, atunci cand vorbim de populatia rurala sau chiar de mahalalele marilor orase, la care putem adauga fara sa gresim si gospodariile individuale din extra-mahalale, sunt preotul, pentru ortodocsii practicanti, primarul, care nu are incotro si macar o data la patru ani bate din poarta in poarta, intr-o oarecare masura medicul veterinar si postasul. Postasul este aproape singurul personaj care, cu o frecventa de cel putin o data pe luna, ia contact cu fiecare gospodar si uneori este primit si in casa la un ceai cald sau la o tuica buna. Aceasta populatie a fost si inca mai este – dar intr-o masura mai mica – parte a electoratului PSD. Sunt asadar oameni care de regula voteaza Stanga. impreuna cu postasii, ei impartasesc asadar vederi social-democrate. Dizlocarea postasilor si reorientarea intr-o forma sau alta a acestora poate influenta segmente intregi de populatie, apropiindu-le de neomarxisti.

Aceasta operatiune nu este deloc simpla. Ea este cu atat mai sofisticata cu cat are drept obiectiv oameni care in general traiesc cu convingerea, corecta sau gresita, ca PSD este partidul care le reprezinta cu adevarat interesele. Tocmai din acest motiv PSD a si iesit pe primul loc la ultimele alegeri parlamenatre. Faptul ca nu poate guverna, ii poate aduce un avantaj, consolidandu-i aceasta zona a electoratului. Dar USR este in incurcatura. Si trebuie cumva sa gaseasca o solutie.

USR a incetat sa mai fie partidul radicalilor liberi. Insurubat din ce in ce mai adanc la putere, el nu mai poate fi in acelasi timp si un contestatar convingator al modului in care este guvernata tara. Pe zi ce trece, devine tot mai evident ca USR ataca la radacina capitalul national si sustine din ce in ce mai activ capitalul strain. Deci slabe sperante de a atrage de partea lui, in viitor, pentru a-si mari bazinul electoral, o populatie care considera ca un viitor mai bun al Romaniei il reprezinta statul-natiune. Dar si PNL si-a pierdut de mult aceasta trasatura nationala. si ceea ce este si mai tragic, dar si mai interesant din perspectiva acestei demonstratii, este ca, intr-un mod aproape dramatic, si PSD a renuntat sa mai promoveze, asa cum o facea altadata, fie real, fie demagogic, valorile nationale. S-a creat un vid, care a fost pana la un punct umplut de AUR. Un partid nou, care promoveaza fix valorile nationale si crestine, pe care ceilati le-au abandonat. Iar USR are de ales. Ori lasa AUR sa zburde, ori incearca sa intinda farasul si sa adune cat mai mult electorat care in prezent nu se mai regaseste in celelalte partide. Ei bine, din aceasta perspectiva, oricat de straniu vi se pare, zecile de mii de postasi reprezinta un exceptional instrument, in masura in care pot fi reorientati politic. si reorientati politic fiind, ei se pot transforma constient sau inconstient in propagandisti USR.

Asadar, in timp ce Posta ca atare va fi preluata politic si privatizata 'strategic', postasii vor fi transformati intr-o coloana a cincea. Cel putin acesta este planul diabolic si, in acelasi timp, extrem de ingenios al lui Florian Coldea. Un obiectiv la care au lucrat cativa analisti de marca ai statului subteran. Asadar, sa fim si noi cu ochii pe Posta Romana”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani