Grid star
companii

PLATA BILETELOR DE TREN – CFR se digitalizeaza. Iata ce se intampla de miercuri, ora 14.00

Dupa intarzieri ale trenurilor, locomotive stricate si calatori tinuti ore intregi in camp, mai vin si vesti bune de la CFR: se digitalizeaza.

Astfel, incepand de miercuri, 15 septembrie 2021 – dupa ora 14:00, incepe un proiect pilot prin care este facilitata verificarea/validarea si cumpararea biletelor in tren prin intermediul dispozitivelor mobile.
Personalul de tren va fi dotat cu dispozitive compuse din aparate mobile dotate cu NFC (pentru plata cu card contactless) si capabilitati de scanare a codurilor de bare / coduri QR, precum si imprimante termice pentru tiparirea biletelor.

Bilete cumparate in tren

In prima etapa, proiectul pilot cuprinde cele 60 de trenuri de pe ruta Bucuresti Nord – Aeroport Henri Coanda si retur, linie inaugurata de presedintele Klaus Iohannis, unde calatorii au la dispozitie posibilitatea achizitionarii biletelor de calatorie in tren cu plata acestora cu orice tip de dispozitiv electronic de plata contactless (Mastercard sau Visa): card, telefon, ceas sau bratara inteligenta. 
Ulterior, potrivit CFR, in maxim 45 de zile solutia va fi implementata la personalul de tren care deserveste vagoanele de dormit si cuseta.
Finalizarea implementarii acestei solutii la toate vagoanele de dormit si cuseta va asigura o servire mai rapida, mai facila a calatorilor in tren si reducerea timpului limita stabilit, la achizitionarea biletelor online la aceste vagoane, astfel incat calatorul sa isi poata procura / cumpara bilete online la vagon cuseta sau dormit cu pana la 15 minute inainte de plecarea trenului din gara.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani