Grid star
companii

PLATA CU CARDUL – STB introduce facilitatea in toate mijloacele de transport in comun

Societatea de Transport Bucuresti (STB) va introduce in perioada urmatoare plata calatoriei cu cardul bancar direct in toate vehiculele. Pana acum, aceasta facilitate era disponibila doar in autobuzele noi Otokar si Mercedes Hibrid.

Pentru a permite tuturor cetatenilor sa isi achite rapid si usor calatoria, chiar daca nu detin un card de transport, indiferent de tipul de vehicul utilizat - tramvai, troleibuz sau autobuz de generatie veche, STB SA a demarat la finalul anului 2021 procedura de achizitie a acestui serviciu. Termenul de implementare a serviciului de plata cu cardul bancar direct in vehicule este de 180 zile, conditionat si de situatia pandemica la nivel international ce a afectat piata de componente electronice si implicit numarul mare de echipamente necesare pentru tot parcul STB SA.

Iata anuntul STB:

"Plata cu cardul bancar este cea mai simpla si rapida modalitate de a achita o calatorie cu mijloacele de transport in comun. Pana acum, aceasta facilitate era disponibila doar in autobuzele noi Otokar si Mercedes Hibrid. Pentru a permite tuturor cetatenilor sa isi achite rapid si usor calatoria, chiar daca nu detin un card de transport, indiferent de tipul de vehicul utilizat - tramvai, troleibuz sau autobuz de generatie veche, STB SA a demarat la finalul anului 2021 procedura de achizitie a acestui serviciu.

Simplificarea platii

'Utilizatorii nostri asteapta simplificarea procesului de plata si integrarea tehnologiei in rutina lor zilnica. Ei pot folosi cu usurinta dispozitive ca telefonul mobil sau smartwatch-urile asociale unui card bancar pentru a achita calatoria direct la validatorul din vehicul, fara grija unui card de transport sau deplasarea la un centru de vanzare', a declarat directorul STB SA - Adrian Crit.
Un alt avantaj al acestei solutii de digitalizare a serviciilor de plata este acela ca validatoarele permit atat plata cu cardul bancar, cat si plata cu cardul de transport. Termenul de implementare a serviciului de plata cu cardul bancar direct in vehicule este de 180 zile, conditionat si de situatia pandemica la nivel international ce a afectat piata de componente electronice si implicit numarul mare de echipamente necesare pentru tot parcul STB SA”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani