Grid star
eveniment

PLATA FACTURILOR LA ENERGIE – Premierul Ciuca a cerut solutii urgente. Decizia luata de Guvern

Guvernul condus de premierul Nicolae Ciuca (foto) va initia un proiect de Hotarare prin care sa fie alocate, in cursul acestui an bugetar, fonduri guvernamentale unitatilor administrativ-teritoriale pentru plata restantelor la energia termica. De aceasta forma de sprijin vor beneficia locuitorii din Bucuresti, Constanta, precum si din alte localitati care se confrunta cu disfunctionalitati in livrarea energiei termice.

Executivul anunta ca discutiile cu privire la acordarea subventiei energiei termice vor continua si in perspectiva definitivarii proiectului bugetului de stat pentru 2022. La intalnirea de la Palatul Victoria, la care a participat si primarul Capitalei, Nicusor Dan, s-a mai discutat si despre modalitatile prin care productia si distributia energiei termice in sistem centralizat vor putea fi preluate in coordonare unitara, in subordinea primariilor.

Iata anuntul Executivului:

“La solicitarea premierului Nicolae-Ionel Ciuca, reprezentantii Guvernului au analizat impreuna cu primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, si primarul municipiului Constanta, Vergil Chitac, situatia alimentarii cu energie termica a celor doua municipii si impactul pretului gigacaloriei asupra populatiei.

La inceputul intalnirii, desfasurata la Palatul Victoria, prim-ministrul a solicitat reprezentantilor Guvernului - ministrii Finantelor, Adrian Caciu, Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, Cseke Attila , Energiei, Virgil-Daniel Popescu -  sa gaseasca urgent solutii pentru ca cetatenii sa beneficieze de apa calda si caldura si sa fie redus impactul pe care scumpirea gigacaloriei il are asupra facturilor platite de populatie.

Primarii celor doua municipii au prezentat problemele cu care se confrunta sistemele de productie si distributie a energiei in sistem centralizat.

Ca solutie imediata, pentru a sprijini autoritatile locale, la nivelul Guvernului va fi initiat un proiect de Hotarare prin care sa fie alocate, in cursul acestui an bugetar, fonduri guvernamentale unitatilor administrativ-teritoriale, pentru plata restantelor la energia termica. De aceasta forma de sprijin vor beneficia locuitorii din Bucuresti, Constanta, precum si din alte localitati care se confrunta cu disfunctionalitati in livrarea energiei termice.

Discutiile cu privire la acordarea subventiei energiei termice vor continua si in perspectiva definitivarii de catre Guvern a proiectului bugetului de stat pentru anul 2022.
Pentru eficientizarea sistemelor de termoficare, in cadrul intalnirii de la Palatul Victoria s-a discutat despre modalitatile prin care productia si distributia energiei termice in sistem centralizat vor putea fi preluate in coordonare unitara, in subordinea primariilor.
Totodata, s-a discutat despre solutii viabile de modernizare si eficientizare a sistemelor de termoficare, prin cresterea accesului primariilor la fonduri europene alocate prin Fondul de Modernizare.
Discutiile intre reprezentantii Guvernului si cei ai autoritatilor publice locale vor continua in perioada urmatoare".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani