Grid star
antreprenoriat

PLATA IMPOZITULUI DE CATRE PERSOANELE JURIDICE – ANAF anunta ce trebuie sa faca aceasta categorie de romani

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) vine cu precizari despre plata impozitului de catre persoanele juridice.

ANAF informeaza contribuabilii persoane juridice ca pe perioada aplicarii prevederilor art. I din Ordonanta de urgenta a Guvernului 153/2020 pentru instituirea unor masuri fiscale de stimulare a mentinerii/cresterii capitalurilor proprii, precum si pentru completarea unor acte normative, termenele pentru depunerea declaratilor sunt cele prevazute la art. I alin. (13) d1n acest act normativ si anume:
-pentru contribuabilii platitori de impozit pe profit, prin derogare de la prevederile art. 41 si 42 din Codul fiscal, termenul pentru depunerea declaratiei anuale privind impozitul pe profit (formular 101 - Declaratie privind impozitul pe profit) si plata impozitului pe profit aferent anului fiscal respectiv este pana la data de 25 iunie inclusiv a anului urmator, iar pentru contribuabilii care intra sub incidenta prevederilor art. 16 alin.(5) din Codul fiscal pana la data de 25 a celei de- a sasea luni, inclusiv, de la inchiderea anului fiscal modificat.

Impozitul pe veniturile microintreprinderilor

Pentru contribuabilii platitori de impozit pe veniturile microintreprinderilor, prin derogare de la prevederile art. 56 din Codul fiscal, termenul pentru depunerea declaratiei aferente trimestrului IV (formular 100 - Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat) si plata impozitului aferent acestui trimestru este pana la data de 25 iunie inclusiv a anului urmator.
pentru platitorii de impozit specific unor activitati, prin derogare de la prevederile art. 8 din Legea nr. 170/2016, cu completarile ulterioare, termenul pentru depunerea declaratiei aferente semestrului II (formular 100 - Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat) si plata impozitului aferent acestui semestru este pana la data de 25 iunie inclusiv a anului urmator.
“Potrivit prevederilor art. I alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Cuvernului nr. 15312020, nu intra sub incidenta prevederilor acestui articol contribuabilii pentru care reglementarile contabile sunt emise de Banca Nationala a Romaniei, respectiv de Autoritatea de Supraveghere Financiara.
Contribuabilii pot solicita asistenta cu privire la modul de completare si de depunere a declaratiilor fiscale prin Formularul de Contact (disponibil la link- ul
https://www.anaf.ro/asistpublic/ ) sau prin apelarea Call-Center-ului la nr. de telefon +4 031.403.91.60”, anunta ANAF.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani