Grid star
eveniment

POLITISTII IES IN STRADA - Se anunta proteste pe termen nelimitat: “Ne-a ajuns cutitul la os”

Politistii ies in strada marti, 9 august 2022, nemultumiti de salarii. Potrivit Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual ( FSNPPC), protestele se vor desfasura pe termen nelimitat.


Sindicalistii acuza ca printr-un proiect legislativ initiat de ministerul Muncii se continua haosul in sistemul bugetar de salarizare, astfel incat doar cateva ministere ar beneficia de o majorare a salariului de baza de 15%. Potrivit FSNPPC, “o majorare consistenta, de pana la 50%, ar urma sa fie acordata tuturor angajatilor de la stat, care lucreaza in domeniul fondurilor europene, in timp ce familia noastra ocupationala ar beneficia doar de jumatate din diferenta amanata doi ani, care trebuia acordata, integral, la 1 ianuarie 2022 (in fond, sume infime, de 150-200 lei, anulate de inflatia majora a ultimilor ani)”.

Sindicalistii anunta ca daca nu vor avea un raspuns pozitiv din partea Guvernului, cat mai urgent, vor extinde manifestarile, in mod legal, la nivel national, recurgand la acriuni de protest inedite:
“Ne-a ajuns cutitul la os”.

Iata anuntul FSNPPC:

Asa cum am informat in comunicatul FSNPPC de saptamana trecuta, maine, 9 august, ora 10,00, declansam seria protestelor pe termen nelimitat.
Drepturile noastre si ale intregii familii ocupationale bugetare Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala, dar si ale pensionarilor militari (rezervisti din Armata si Politie, care pot fi rechemati oricand, la ordin, in activitate, conform Legii nr. 446/2006 ), sunt in continuare sfidate grosolan de catre actualul Guvern.  
Mai mult, printr-un proiect legislativ initiat acum cateva zile de Ministerul Muncii (confirmat oficial de catre ministrul de resort al Coalitiei), se continua haosul in sistemul bugetar de salarizare, si asa discretionar si politizat, astfel incat doar cateva ministere, alese pe spranceana, plus INS (pentru 'complexitatea muncii desfasurate' – citam din nota de fundamentare), laolalta cu toate structurile lor teritoriale, ar beneficia de o majorare a salariului de baza de 15% (sa ne explicam: nu depreciem munca din diferite domenii de activitate si am evitat tot timpul sa ne uitam in curtea altora, dar o astfel de sintagma justificativa, inventata de initiatorul OUG, este de neinteles, prin raportare la noi si la celelalte ocupatii bugetare).
O majorare consistenta, de pana la 50%, ar urma sa fie acordata tuturor angajatilor de la stat, care lucreaza in domeniul fondurilor europene (inclusiv in SNAOPSN), in timp ce familia noastra ocupationala ar beneficia DOAR de jumatate din diferenta amanata doi ani, care trebuia acordata, INTEGRAL, la 1 ianuarie 2022 (in fond, sume infime, de 150-200 lei, anulate de inflatia majora a ultimilor ani). Deci, o alta amanare, O ALTA SFIDARE!.

Nemultumirile

Nu putem suporta la nesfarsit deciziile preferentiale ale Guvernului si ale Coalitiei care l-a generat, pentru ca, in tot acest an, pe parcursul discutiilor si al negocierilor, desfasurate la cel mai inalt nivel, deciziile care ne privesc au fost pasate de la unii la altii, fara scrupule!.
Pentru domnii guvernanti, ,'complexitatea muncii' noastre nu exista:

  • Sutele de cazuri de politisti ultragiati sau zecile de cazuri de colegi cazuti la datorie sunt doar niste cifre furnizate de complexitatea muncii de la Statistica, si atat!.
  • Riscurile profesionale cotidiene si misiunile cu adevarat dificile - a caror complexitate este reala, nu generata din pix -, in lupta cu infractorii romani sau importati de peste sase luni, odata cu declansarea razboiului de la granita Romaniei, nu sunt fezabile pentru Coalitie!
  • Noptile nedormite si eforturile mari ale colegilor de la Frontiera, de la Imigrari, de la Combaterea Crimei Organizate si Antidrog sau din alte structuri, pentru securizarea granitelor UE, dar si sfidarea miilor de politisti judiciaristi, care sustin activitatea Parchetelor si intregul proces penal romanesc, pe salarii inghetate la nivel infim, niciuna dintre aceste probleme sau misiuni nu este atat de ,,complexa” pentru guvernanti, incat sa le dea de gandit sa aplice macar legea salarizarii, pe care tot ei au votat-o in Parlament!
    Daca nu vom avea un raspuns pozitiv din partea Guvernului, cat mai urgent, vom extinde manifestarile, in mod legal, la nivel national, recurgand la ACTIUNI  DE PROTEST INEDITE!
    PENTRU CA NE-A AJUNS CUTITUL LA OS!”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani