Grid star
business capital

PRABUSIREA SECTORULUI DE BUNURI DE LARG CONSUM – Strigat de disperare catre guvernanti: exista scaderi si de 100% a cifrelor de afaceri in 2020 (Documente)

Exista o discriminare tot mai vizibila intre sectoarelor economice, in ceea ce priveste sustinerea financiara de la nivel guvernamental.

Concret spus, distribuitorii de bunuri de larg consum reprezentati de Asociatia Companiilor de Distributie de Bunuri din Romania (ACDBR) semnaleaza puternice nemultumiri privind spijinul venit din directia executivului.

Semnalul de alarma tras de reprezentantii ACDBR vine in contextul in care OUG nr. 130 / 2020 privind unele masuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile nu include si codurile CAEN specifice sectorului de bunuri de larg consum.

Principalele coduri CAEN specifice activitatii de distributie de bunuri de larg consum sunt:

4617 – Intermedieri in comertul cu produse alimentare, bauturi si tutun;

4634 – Comert cu ridicata al bauturilor;

4639 – Comert cu ridicata nespecializat de produse alimentare, bauturi si tutun.

Mai exact spus, distribuitorii se confrunta cu reale dificultati inca de la istaurarea pandemiei, fiind afectati zdravan de inchiderea domeniului HoReCa, cel mai important canal de comert, dupa cum este relatat intr-un comunicat de presa emis de ACDBR.

In termeni reali, reprezentantii Asociatiei sustin faptul ca in perioada 23 martie - 15 mai (cat timp au fost inchise restaurantele), cifrele de afaceri ale distribuitorilor au suferit scaderi cuprinse intre 20% si 100%, raportat la perioada similara a anului 2019.

Un efect nefast este acela ca atunci cand sufera HoReCa din punct de vedere economic, sufera si distributia, mai este subliniat in comunicatul emis de ACDBR.

In aceeasi ordine de idei, prin neinserarea acestor coduri CAEN in OUG, se produce o discriminare la nivelul sectoarelor economice, sustin reprezentantii ACDBR.

Pe cale de consecinta, Asociatia Companiilor de Distributie de Bunuri din Romania (ACDBR) i-a solicitat prim-ministrului Ludovic Orban o intalnire de consultari pentru a clarifica situatia data si a gasi solutii pentru acest sector greu incercat.

*Cititi aici comunicatul integral emis de ACDBR

*Cititi aici OUG nr. 130 / 2020 privind unele masuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani