Grid star
business capital

PREGATITI-VA DE SOC – Romania se prabuseste: "Gaura imensa la buget'

Romania se afla intr-un declin total din punct de vedere economic. Iar situatia se inrautateste pe zi ce trece.

In termeni reali tara se afla intr-o gaura. A treia gaura consecutiva in bugetul Romaniei, dupa cum sustine economistul Adrian Caciu (foto), intr-o postare pe pagina personala de Facebook, duminica, 26 iulie 2020.

Caciu explica foarte clar ca nu suntem la prima abatere. Astfel, in opinia economistului prima gaura a fost declansata in perioada noiembrie - decembrie 2019 insumand cifra de 5,4 miliarde de lei.

A urmat a doua gaura, in intervalul ianuarie - martie 2020, deci in primele luni ale anului 2020, cu suma de 12 miliarde de lei.

A treia gaura o traim in prezent. Intre lunile aprilie - iunie 2020, pierderile fiind de 10 miliarde de lei.

Toate aceste cifre totalizeaza suma de 17,4 miliarde lei calculate pentru luna martie 2020, estimandu-se ca pana in luna iunie 2020 sa se ajunga la o pierdere totala in valoare de 27,4 miliarde de lei.

Cauzele expuse mai sus duc in mod cert si real la cresterea deficitului Romaniei cu pana la 7,3% din PIB, mai subliniaza Caciu pe pagina lui de Facebook.

Astfel spus, in perioada pandemiei, somajul tehnic care s-a dorit a fi un stimul de reinsertie (de 41,5% si 50%) s-a dat pe datorie, ci nu din veniturile statului, asa cum ar fi fost normal, intr-o economie sanatoasa. Concret spus, somajul tehnic a fost platit din cresterea deficitului de la 3,6% la 6,7%.

Din toata aceasta realitate negativa se pot extrage trei concluzii:

- Deficit mai mare;

- Somaj mai mare;

- Scadere putere de cumparare globala cu peste 5%.

Iata explicatiile economistului Adrian Caciu privind bugetul general al Romaniei:

Pregatiti-va de soc! Urmeaza a TREIA GAURA CONSECUTIVA in bugetul Romaniei.

Recapitulam: Prima gaura: noiembrie - decembrie 2019 = 5,4 miliarde lei. A doua gaura: ianuarie-martie 2020 = 12 miliarde lei. A treia gaura? Aprilie-iunie 2020 = 10 miliarde lei (estimat, asteptam publicarea executiei bugetare la 6 luni !!!)

Unde sunt banii?

Ati auzit de KPI? Key Performance Indicator. In cateva zile veti avea relevat KPI-ul ministrului de finante. Stim sigur ca are o gaura la KPI de 17,4 miliarde lei la martie 2020 (pe perioada de cand este ministru de finante). Estimam ca gaura va fi de 27,4 miliarde lei la iunie 2020. Aceasta este contraperformanta reusita de domnia sa. Repet: unde sunt banii? Erau banii copiilor, ai pensionarilor, ai tarii, ai cercetarii, ai dezvoltarii. Daca ati fi patronul unei companii ati mai tine un astfel de director economic? Cum sa ai incredere in cineva care nu isi realizeaza, de trei ori la rand, indicatorii de performanta???

GAURA IMENSA LA BUGETUL GENERAL CONSOLIDAT AL STATULUI !!!

Iata analiza economistului Adrian Caciu privind deficitul tarii:

Deficitul Romaniei va creste cel putin pana la 7,3% din PIB prin introducerea in plata a doua masuri: sustinerea kurzarbeit, zilieri, sezonieri (5,2 miliarde lei) si despagubiri agricultura (1 miliard lei).

Banii vor fi imprumutati pentru ca.... avem gaura la buget si pentru ca nu s-au incasat veniturile programate ale statului. Si atunci? Daca tot sustinem totul pe imprumut de ce nu se dau bani copiilor si pensionarilor?

Ce este cu ipocrizia asta cu "sa vedem cum merge economia"? Somajul tehnic, stimul de reinsertie de 41,5% si 50% s-au dat pe datorie. Nu din veniturile statului, ci din cresterea deficitului de la 3,6% la 6,7% !!!

Rezultat?

Negativ!

- Deficit mai mare.

- Somaj mai mare.

- Scadere putere de cumparare globală cu peste 5%.

Despre ce filozofie discutam?

Recomand iesirea din ipocrizie si indreptarea atentiei catre viitor (copii) si plata datoriei catre batrani (datoria fata de pensionari este de peste 160 de miliarde euro la nivel de 10 ani!).Da, sunt cheltuieli structurale care necesita venituri structurale. Dar unde sunt veniturile structurale daca abordarea este ca statul sa suporte contributiile si impozitele imprumutandu-se pentru asta? Ce economie este asta? De taraba?

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani