PREJUDICIU DE MILIOANE - ANAF: "In 5 ani, agentii unei firme de paza au lucrat 931.031 ore fara pontaj”
07 April 2022 17:57 Lumea Banilor 1039ANAF anunta ca a identificat o firma de paza din Bucuresti care, in perioada 2016-2021, a cauzat bugetului de stat un prejudiciu total de peste 7,14 milioane lei prin deducerea nelegala a TVA si declararea partiala a muncii a peste 180 de agenti de paza angajati.
Pentru recuperarea prejudiciului cauzat inspectorii antifrauda au sesizat Parchetul competent
Potrivit Agentiei, "in 5 ani, agentii unei firme de paza au lucrat 931.031 ore fara pontaj”. ANAF mai precizeaza ca reprezentantii firmei controlate si-au incalcat obligatia de a declara si achita contributiile sociale si impozitul pe venit. Inspectorii au identificat achizitii fictive de carburant in valoare de peste 11 milioane lei, pentru care s-a obtinut deducerea de TVA in cuantum de circa 2,19 milioane lei.
Iata anuntul ANAF:
"In cadrul actiunii derulate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala(ANAF) si Ministerul Muncii, prin Inspectia Muncii, pe baza Planului comun de actiune, apar si primele rezultate. Intr-un control, care se circumscrie obiectivelor actiunii Cronos, inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF), din cadrul ANAF, au identificat o firma de paza din Bucuresti care, in perioada 2016-2021, a cauzat bugetului de stat un prejudiciu total de peste 7,14 milioane lei prin deducerea nelegala a TVA si declararea partiala a muncii a peste 180 de agenti de paza angajati.
Pentru recuperarea prejudiciului cauzat inspectorii antifrauda au sesizat Parchetul competent. Inspectorii antifrauda au verificat contractele de paza pentru spatii comerciale, proiecte de dezvoltare imobiliara, cladiri rezidentiale, cladiri de birouri sau depozite din Bucuresti si jud. Ilfov si au constatat un cuantum de 931.031 de ore (~106 ani) lucrate efectiv de personalul angajat, dar neinregistrate in pontaje sau in contabilitate.
Impozitul pe venit
Astfel, reprezentantii firmei controlate si-au incalcat obligatia de a declara si achita contributiile sociale si impozitul pe venit si au cauzat un prejudiciu de peste 4,94 milioane lei. De asemenea, inspectorii DGAF au identificat achizitii fictive de carburant in valoare de peste 11 milioane lei, pentru care s-a obtinut deducerea de TVA in cuantum de cca 2,19 milioane lei. Pentru justificarea disimularii cumpararii si consumului de carburant,reprezentantii firmei de paza au falsificat bonuri fiscale, au incheiat contracte de comodat cu persoane fizice, fara a utiliza in realitate autovehiculele respective, in timp ce o singura persoana a completat toate foile de parcurs din care rezulta ca ar fi fost strabatuti 34.759.334 km, in conditiile in care distanta de la Pamant la Luna este de 384.400 km”.