Grid star
eveniment

PREMERUL ANUNTA REVENIREA LA NORMALITATE – A vorbit despre masurile de relaxare. De cand s-ar putea aplica

Premierul Florin Citu a anuntat luni, 5 aprilie 2021, ca de la 1 iunie Romania va reveni la normalitate. Citu a spus ca se constituie un comitet interministerial care se va ocupa ca de la 1 iunie acest lucru sa devina posibil.
Premierul a vorbit si despre relxarea restrictiilor din vara, si a declarat ca spera sa fie cat mai multe.

Premierul a mai precizat ca in aprilie si mai vom avea 8,3 milioane de doze de vaccin care intra in Romania, iar pana in iunie vor fi cinci milioane de persoane vaccinate:

“Ca sa trecem peste aceasta perioada, ca sa revenim la normalitate, vaccinarea este singura solutie si ne-am asigurat ca vom avea doze de vaccin necesare”.

Iata declaratiile facute de premier:

"Astazi voi anunta constituirea unui comitet interministerial, prin decizia premierului, sub coordonarea premierului, care sa asigure, de la 1 iunie, revenirea la normalitate a Romaniei (…).

Mai exact vom vedea dupa ce se va intruni acest comitet, dar eu sper sa fie cat mai multe masuri de relaxare. Am incredere. Asa cum am spus, scenariul cu 5.000.000 este un scenariu pesimisto-realist. Pot fi 6,3 milioane de persoane vaccinate.
Dar depinde foarte mult de discutiile cu industriile respective. Incepe sezonul de vara, as vrea sa avem o vacanta mult mai buna si mai sigura decat anul trecut si ne vom asigura, prin aceste masuri pe care le vom lua si pe care sunt sigur ca si cei care sunt in industria turismului, in special, le vor respecta anul acesta.

In primul rand, referitor la campania de vaccinare, am spus si saptamana trecuta, sunt doua luni foarte importante pentru noi, luna aprilie si luna mai. Pentru ca, in aceste doua luni, vom avea 8,3 milioane de doze de vaccin care intra in Romania si sunt foarte importante, pentru ca, la finalul lunii, mai ar insemna in cel mai pesimist scenariu sa avem aproape, cu siguranta cinci milioane vaccinate, si va spun de ce este important, si, intr-un scenariu mai optimist 6,3 milioane de persoane vaccinate.
Cinci milioane de persoane vaccinate este o cifra importanta pentru noi, pentru ca reprezinta aproape 35% din populatia adulta care trebuie vaccinata si este momentul, cred eu, important ca, la sfarsitul lunii mai, sa vorbim de revenirea economiei”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani