Grid star
camere de comert

PRESEDINTELE CCIR, LA CONSILIUL GENERAL AL FEDERATIEI MONDIALE A CAMERELOR DE COMERT – Evenimentul, organizat in Emiratele Arabe Unite

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban (foto stanga), a participat luni, 22 noiembrie 2021, la reuniunea Consiliului General al Federatiei Mondiale a Camerelor de Comert (WCF), organizata in Emiratele Arabe Unite de catre Camera de Comert si Industrie Dubai.
 
Delegatia CCIR a fost intampinata de vicepresedintele Camerei Internationale de Comert (ICC), Yassin S. Al-Suroor (foto dreapta), Mihai Daraban urmand a avea o serie de intrevederi si discutii cu reprezentantii camerelor de comert din intreaga lume, precum si cu Hamad Buamim, Presedinte al Federatiei Mondiale a Camerelor de Comert si Presedinte al CCI Dubai.

Sprijinirea mediului de afaceri

"Avand in vedere contextul mondial in care ne aflam, participarea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei la acest consiliu este mai importanta ca niciodata, mai ales ca este primul congres organizat in era Covid. Astfel, dezbaterile vor fi concentrate pe probleme legate de sustenabilitate, logistica, tehnologie si antreprenoriat, dar si pe cresterea economica post-pandemie. Trebuie sa identificam modul in care camerele de comert se pot implica in sprijinirea mediului de afaceri pentru a revitaliza comertul si a accelera procesul de dezvoltare durabila care sa contribuie, in cele din urma, la redresarea si cresterea economica post-pandemica.

De asemenea, trebuie sa continuam promovarea si protejarea conceptului de camera de comert, ca entitate intermediara esentiala intre guverne si mediul de afaceri si intre mediul de afaceri si publicul general si sa incurajam cooperarea cat mai activa dintre toate camerele de comert care fac parte din reteaua mondiala a WCF”, a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.
 
Presedintele CCIR a fost ales in functia de membru in Consiliul General al Federatiei Mondiale a Camerelor de Comert (WCF), din cadrul Camerei de Comert Internationale (ICC), in urma votului exercitat de reprezentantii a peste 100 de state, pentru mandatul 2020-2022.

Federatia Mondiala a Camerelor de Comert (WCF) este un organism non-politic si neguvernamental al Camerei Internationale de Comert (ICC). Infiintata initial in 1951, sub numele de Biroul International al Camerelor de Comert, WCF are ca obiectiv unificarea si sustinerea retelei globale de camere de comert.
 
Camera Internationala de Comert (ICC) este cea mai mare organizatie de afaceri din lume, reprezentand peste 45 de milioane de companii din peste 100 de tari. Interesele mediului de afaceri sunt reprezentate si sustinute la nivelul celor mai inalte foruri interguvernamentale, cum ar fi Organizatia Mondiala a Comertului, Natiunile Unite si G20. Astfel, ICC promoveaza comertul international, un management responsabil al afacerii, precum si o abordare globala a reglementarilor de business, printr-un mix de activitati de promovare si de stabilire a standardelor. Printre membrii ICC se regasesc unele dintre cele mai mari companii din lume, IMM-uri, asociatii de afaceri si camere de comert locale. 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani