Grid star
eveniment

PRESEDINTELE USR-PLUS AL SENATULUI, PUS LA PUNCT DE UN DEPUTAT PNL - Scandal:"Anca Paliu-Dragu a lu' Ciolos"

Scandal intre PNL si USR-PLUS.

Deputatul liberal Daniel Gheorghe o pune la punct pe Anca Dragu Paliu (foto dreapta), aleasa presedinte al Senatului din partea USR-PLUS, dupa ce aceasta a vorbit despre trecerea la Parlament unicameral.

Deputatul PNL spune intr-o postare pe Facebook ca Parlamentul unicameral este specific tarilor mici si cu "interese limitate" , nicidecum unei tari ca Romania.

Daniel Gheorge afirma ca tinand cont ca Dragu s-a trezit la primul sau mandat de parlamentar direct presedinte al Senatului, poate considera aceste intentii ale ei urmari ale euforiei, dar le mai poate pune si pe seama lipsei de experienta politica si a intelegerii complet eronate a fundamentelor parlamentarismului:

"In rest de la USR-PLUS si de la echipa lui D.J. Ciolos ne putem astepta la absolut orice".

Iata postarea facuta de Daniel Gheorghe:

"Vad ca doamna Anca Paliu-Dragu a lu' Ciolos, tocmai vorbeste despre trecerea la Parlament unicameral.

Parlamentul unicameral este specific tarilor mici si cu 'interese limitate' , nicidecum unei natiuni europene insemnate precum Romania.

Tinand cont ca doamna Dragu s-a trezit la intaiul sau mandat parlamentar direct presedinte al Senatului, deci al doilea om in stat dupa presedinte, pot considera aceste intentii urmari firesti ale euforiei dumneaei dar le mai pot pune si pe seama lipsei de experienta politica si a intelegerii complet eronate a fundamentelor parlamentarismului.

Noi, Romania, avem Parlament bicameral de la anul 1864 cand domnitorul Alexandru Ioan Cuza pune bazele Senatului sub numele de 'corp ponderato' iar unicul moment din istorie cand am avut legislativ unicameral este in timpul de trista amintire al dictaturii comuniste care a impus butaforia numita 'Marea Adunare Nationala'.

Eu personal, ca National-Liberal, sustin deschis reducerea numarului de parlamentari atata timp cat totul este realizat responsabil si in limitele Constitutiei Romaniei insa va afirm cu tarie ca parlamentul unicameral este o traznaie populista care poate afecta grav functionarea democratiei romanesti periclitand atat calitatea actului legislativ cat si rolul Parlamentului Romaniei de expresie a suveranitatii poporului!

In rest de la USR-PLUS si de la echipa lui D.J. Ciolos ne putem astepta la absolut orice, democratia este foarte incomoda pentru cei carora le sta in gat cuvantul 'National'!

Internationala birocrata nu poate trece cu tancul peste echilibrul puterilor din Romania si nici nu poate reduce la absurd aproape doua secole de istorie parlamentara romaneasca!".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani