Grid star
eveniment

PRIMARUL CAPITALEI, ACUZAT CA I-A LASAT PE BUCURESTENI FARA AJUTORUL PENTRU CALDURA – Gabriela Firea: “Facturile vor fi mari pentru ca Nicusor Dan a trimis tarziu si scrisa gresit cererea catre Guvern”

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, in prezent senator PSD, il acuza pe actualul edil ca i-a lasat pe bucuresteni fara ajutor de la Guvern pentru caldura din aceasta iarna. Potrivit lui Firea, facturile vor fi mari pentru ca Nicusor Dan a trimis tarziu si scrisa gresit cererea catre Guvern.


Firea spune intr-o postare pe facebook ca Nicusor Dan a cerut 968 de milioane de lei in avans pentru acoperirea cresterii la energia termica. Lucru pe care il considera gresit si de neluat in seama de specialistii din ministere. Gabriela Firea arata ca legal, pot fi ceruti bani din fondul de rezerva al Guvernului doar pentru restante sau plata in avans a gazelor:

“Nici un Guvern nu va plati pentru estimari sau sume scoase din burta. Nicusor Dan declara, in documentul oficial, ca nu sunt restante si nici gaze de platit in avans”.

Iata postarea Gabrielei Firea:

"Performanta” de dreapta! Nicusor Dan i-a lasat pe bucuresteni fara ajutor de la Guvern pentru caldura din aceasta iarna! Facturile vor fi mari pentru ca Nicusor Dan a trimis TARZIU si SCRISA GRESIT cererea catre Guvern.
Capitala nu se afla pe lista localitatilor care au primit bani din fondul de rezerva al Guvernului. Doar locuitorii din 31 de orase vor rasufla usurati la iarna, nu si bucurestenii. Printre cele 31 de orase care vor primi aproape 300 de milioane de lei de la Guvern sunt Timisoara, Iasi, Constanta sau Drobeta Turnu Severin.
Bucurestiul, orasul cu cei mai multi locuitori racordati la sistemul centralizat de termoficare, a primit ZERO lei pentru a trece de iarna care bate la usa. Primarului general Nicusor Dan nu-i pasa de oameni, nu-i pasa de bucuresteni. Sunt 600.000 de apartamente racordate la sistemul de termoficare si aproape 10.000 de institutii.
De cateva saptamani, primarii din tara trimit solicitari de ajutor catre Guvern. De doua saptamani stim ca bucurestenii vor plati facturi duble la caldura si Nicusor Dan a stat cu mainile in san.
Cererea de ajutor din fondul de rezerva al Guvernului a fost trimisa de Nicusor Dan cu doar o zi inainte de sedinta in care au fost aprobate sumele. Si poate ca ar fi fost luata in seama daca nu era complet gresita.
Nicusor Dan a cerut 968 de milioane de lei in AVANS pentru acoperirea cresterii la energia termica. Total gresit si de neluat in seama de specialistii din ministere. Legal, pot fi ceruti bani din fondul de rezerva al Guvernului doar pentru RESTANTE sau PLATA IN AVANS A GAZELOR. Asa cum am facut eu in ultimele doua-trei ierni. Nici un Guvern nu va plati pentru estimari sau sume scoase din burta. Nicusor Dan declara, in documentul oficial, ca nu sunt restante si nici gaze de platit in avans.
Acesta e motivul pentru care Bucurestiul a primit ZERO lei ajutor financiar, iar bucurestenii vor scoate bani din buzunar pentru a acoperi tarifele crescute la gigacalorie. Facturile vor fi duble si inca nu s-a aprobat cresterea tarifului de distributie a caldurii.
Inca o dovada de habarnism din partea primarului general Nicusor Dan, iar singurii care vor suferi cu adevarat sunt bucurestenii, care l-au votat sau nu!”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani