Grid star
eveniment

PRIMUL SONDAJ INAINTE DE PARLAMENTARE – PSD ia fata PNL. Vedeti cum stau partidele inainte de alegerile din 6 decembrie

A aparut primul sondaj inainte de parlamentare. Iar acesta arata ca PSD ia fata PNL, social-democratii fiind favoriti sa castige alegerile din 6 decembrie.

Cifrele privind modul in care stau partidele inainte de alegerile parlamentare din 6 decembrie au fost facute publice de consultantul politic Cozmin Gusa. Acesta precizeaza intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de vineri, 20 noiembrie 2020, ca a primit sondajele interne de la doua partide, iar datele sunt urmatoarele:

PSD – 33%

PNL – 29%

USR-PLUS – 14%

PMP – 6%

Pro Romania – 4%

Cozmin Gusa: “Liberalii vor juca disperati”

De asemenea, consultantul politic Cozmin Gusa a facut si o ampla analiza in care a prezentat cauzele scaderii PNL in sondaje si a cresterii PSD. Iar rezultatul slab pe care se prefigureaza ca-l va obtine PNL pune in pericol chiar si majoritatea parlamentara la care viseaza liberalii si Klaus Iohannis.

Marea problema este insa pentru Iohannis si PNL, unde a devenit aproape cert nu doar faptul ca nu vor reusi sa aiba primul scor la alegeri, dar apare ca problematica si viitoarea majoritate pe care vor s-o impuna. - Cozmin Gusa

Iata postarea lui Cozmin Gusa

Agentul Covid urca PSD la 33% si scade PNL la 29%.

Liberalii vor vor juca disperati singura carte posibila pentru blocarea ascensiunii pesediste: demonizarea cuplului Fire-Pandele!

Ieri m-am interesat despre scorurile partidelor la jumatatea campaniei, si-am primit rezultatele sondajelor interne de la 2 partide, unul mare si unul mai mic, generate de cercetarile a 2 institute diferite. Cifrele nu difera mult, dar pentru analizarea trendurilor am realizat o medie aritmetica a scorurilor, care arata cam asa:

PSD 33%, PNL 29%, USR-PLUS 14%, PMP 6%, UDMR 6%, PRO ROMaNIA 4%, PER 2,5%, AUR 2%, PPUSL 1,5%, ALtII 2% ; prezenta la vot estimata este azi de 34%, ce-ar putea fluctua pana pe 6 decembrie functie de evenimentele ce s-ar putea genera in urmatoarele 2 saptamani.

Ce este clar e ca PSD creste si PNL scade, iar acest lucru se-ntampla pe fondul responsabilizarii liberalilor pentru proasta administrare a treburilor guvernamentale din criza COVID, iar pesedistii profita de pe urma polarizarii dezbaterii din mass-media ce apare azi ca o lupta-n doi, intre PNL si PSD. Aceasta lupta 'bine aranjata' dezavantajeaza in primul rand USR-PLUS, ce a capatat imaginea unui outsider cam nevolnic, ba chiar si necinstit, fraudele dovedite din sectorul 1 sau minciuna primarului din Brasov legata de diplomele false, fiind genul de evenimente ce curma entuziasmul electoratului lor.

Singurele partide ce par in graficul autopropus sunt PMP si UDMR, in timp ce Pro Romania se zbate fara folos sa-si administreze o mediatizare excesiva pe internet (ce a eludat chiar si pauza de campanie propusa de Ciolacu in urma tragediei de la Neamt!), cautand sa acopere astfel cele 2 'accidente' majore suferite prin inculparea lui Banicioiu, respectiv prin recuperarea de catre PSD a lui Nelu Mocioalca.

PER a miscat putin in sus, dar aici se vede lipsa de strategie si de fonduri de campanie, surpriza fiind AUR-ul lui George Simion ce bate tara la picior cu mesaje nationaliste si fructifica bine scandalul alegerilor fraudate din SUA prin emisie publica pro-TRUMP.

Marea problema este insa pentru Iohannis si PNL, unde a devenit aproape cert nu doar faptul ca nu vor reusi sa aiba primul scor la alegeri, dar apare ca problematica si viitoarea majoritate pe care vor s-o impuna. Asta este motivul pentru care LuCOVID si cei ce-l asista stau de cateva zile cu 'picioarele in ligheanul cu apa rece' si socotesc despre strategii dure si rapide care sa le opreasca decaderea, in paralel cu blocarea cresterii PSD. Cam singura solutie ce le apare, ar fi atacarea PSD pe un subiect si personaj de mare impact si notorietate, ceea ce reprezinta azi administrarea Bucurestiului, respectiv Gabriela Firea. Si-aici sunt incurcati insa, si stau degeaba cu fundul pe datele recoltate de catre corpul de control al lui Citu din PMB, pentru ca strategii lor nu stiu sa le zica cum sa foloseasca aceste date infamante despre cei vizati de viitorul atac, respectiv cuplul Firea-Pandele, in asa fel incat cei ce profita sa nu fie USR-PLUS. Ce e limpede este ca, disperati fiind, vor recurge cumva la aceasta stratagema, bazinul electoral bucurestean fiind cel mai mare, iar Firea cea mai notorie pesedista a momentului, iar actiunea lor pare a fi anuntata de interventiile publice ale lui Nicusor Dan din ultimele 3 zile, ce-si face incalzirea deja.

Cum se pregatesc pesedistii pentru acest atac ce-i poate afecta major, e greu de presupus acum, tocmai pentru ca Firea nu este doar candidatul emblema al lor in Bucuresti, dar este si sefa organizatiei municipale, ce-a fost lasata de Ciolacu si restul conducerii sa decida aproape tot in materie de liste si strategie. Ce era de facut (si ce-as fi facut eu acum 16-17 ani cand eram secretar-general), ar fi fost ca imediat dupa localele pierdute, mai ales in fata unui candidat atat de slab si de 'gaurit' ca Nicusor Dan, Gabriela Firea sa fi fost poftita in mod amiabil si necesar sa cedeze sefia organizatiei Bucuresti, tocmai pentru a nu ramane ca 'tinta mare' si vulnerabilitate electorala majora. Aducerea benefica a lui Alexandru Rafila si Streinu Cercel pe listele parlamentare, ar fi acoperit consistent astfel scandalul intern al schimbarii lui Firea, iar preluarea sefiei interimare a Bucurestiului de catre cineva de calibrul lui Sorin Grindeanu, spre exemplu, ar fi potentat chiar in plus scorul PSD in capitala. Aceste lucruri nu s-au realizat insa, din varii motive ce tin inclusiv de STATUL PARALEL si increngaturile din administratia Bucuresti-Ilfov, asa ca solutiile nu mai pot fi azi in acest trend.

Cam asa sta situatia, ce v-am descris azi fiind cam singurul element ce poate inviora campania anosta, ba chiar enervanta pentru cetatenii ce asteapta solutii dezbatute la maximum, pentru a se lamuri ce si de ce sa voteze. Urmaresc si eu in continuare si voi comenta 'meciul' pentru cei interesati!”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani