Grid star
eveniment

PRODUS IN ROMANIA PE RAFTURILE HYPERMARKETURILOR – Presedintele Comisiei de agricultura Alexandru Stanescu: "Este foarte important ca fiecare sa respecte contractul"

Presedintele Comisiei de agricultura din Camera Deputatilor, Alexandru Stanescu (foto), subliniaza importanta relatiei dintre hypermarketuri si producatorii romani si evidentiaza necesitatea unei mai bune relationari dintre aceste doua forte pentru rezolvarea unei eterne probleme: produsele romanesti pe rafturile marilor lanturi de magazine. Intr-o declaratie acordata in exclusivitate publicatiei Foodbiz.ro, deputatul Alexandru Stanescu a vorbit despre cat este de important ca reprezentantilor asociatiilor hypermarketurilor si producatorilor romani sa se aseze la aceeasi masa pentru a putea colabora cat mai bine in interesul clientului.

De fiecare data insa, arata presedintele Comisiei de agricultura din Camera Depututatilor, apare "o chestiune in modul de logistica intre producatori si hypermarket".

Totusi, precizeaza Alexandru Stanescu pentru Foodbiz.ro, "daca totul se face printr-un contract, este foarte important ca fiecare sa respecte acel contract".

Redam in continuare o mica parte din declaratiile facute de Alexandru Stanescu pentru Foodbiz.ro, cu mentiunea ca declaratiile integrale pot fi citite AICI:

"Legat de relatia hypermarket producatori romani, cred ca foarte important ar fi ca si asociatia hypermarketurilor si asociatia producatorilor romani sa stea la o masa si sa discute toate problemele care apar in aceasta relatie. Eu am discutat separat si cu hyermarketurile si cu producatorii. Fiecare are dreptate, dar atata timp cat nu vom putea sa ii punem la aceeasi masa, lucrurile nu se vor rezolva. Din cate stiu eu, si politicile hypermarketurilor sunt politici economice si au interes sa faca vanzare, iar dupa cate stiti, produsele romanesti sunt agreate la raft si bineinteles sunt agreate si de hypermarketuri. Dar apare o chestiune in modul de logistica intre producatori si hypermarket".

Mai multe insa despre retelele de retail moderne din Romania, dar si despre drumul parcurs de produsele romanesti pana la raft veti putea afla in cadrul conferintei organizate in data de 28 octombrie in cadrul manifestarilor BucharestFoodSummit, cu tema: Evolutia retelor de retail moderne. Influenta asupra productiei nationale alimentare si de bauturi, si produselor locale.

Participa printre altii

  • George Scarlat, Secretar de Stat, MADR
  • Paul Anghel, Director general ANPC
  • Jean Valvis, Antreprenor, Valvis Holding
  • Daniel Botanoiu, Fermier, consultant in afaceri agricole
  • Valeriu Tabara, Presedinte, ASAS
  • Dimitrie Musca, Presedinte, Combinatul Agroindustrial Curtici

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani