Grid star
eveniment

PROGRAMUL HENRY COANDA: BANI PENTRU GENII – Premierul a semnat Hotararea de Guvern. Valoarea unei burse poate atinge 100.000 lei (Document)

Guvernul Ciuca a aprobat Proiectul HG privind aprobarea Programului "Henri Coanda” prin care se acorda tinerilor burse de de cercetare-dezvoltare, inovare si digitalizare. Valoarea unei burse este de cel mult 100.000 lei.

Programul are ca obiective:

-sa stimuleze interesul elevilor din invatamantul secundar si/sau din invatamantul tertiar nonuniversitar si al studentilor pentru cercetare si stiinta, digitalizare, prin participarea la activitati de cercetare-dezvoltare si inovare;
-sa dezvolte abilitatile si competentele elevilor si studentilor de lucra in echipe si de a derula activitati de cercetare;
-sa creeeze cadrul legal necesar pentru formarea unei noi generatii deschise catre cunoastere la nivel european si international;
-sa creasca numarul de tineri romani care isi doresc si ramana si sa desfasoare activitati de cercetare in Romania, dupa ce au beneficiat de burse de cercetare.

"Prin stimularea crearii de echipe de tineri (inclusiv a unor echipe mixte, alcatuite din tineri care provin din unitati diferite de invatamant, cat timp exista o institutie gazda si un mentor comun) si formarea acestora spre cercetare-dezvoltare, inovare si digitalizare, se creeaza astfel premisele mentinerii in Romania a unor viitoare generatii de cercetatori care sa sustina si sa contribuie la dezvoltarea in continuare sistemul national de cercetare-dezvoltare si inovare. In plus, se asigura formarea resursei umane calificate pentru domeniul cercetare-dezvoltare si inovare”.

Premii pentru primele trei locuri

Valoarea unei burse este de cel mult 100.000 lei. Aceasta finantare este destinata, decontarii cheltuielilor de cercetare, dezvoltare si deplasare la competitiile tehnico-stiintifice internationale.
De asemenea, programul premiaza echipele de elevi si studenti care au obtinut locurile I, II sau III la competitiile tehnico-stiintifice internationale. Valorile cuantumurilor premiilor pentru recunoasterea performantei echipelor de bursieri sunt:
-premiul I – 15.000 lei;
-premiul II – 9.000 lei:
-premiul III – 6.000 lei.

*Nota de Fundamentare
*Proiectul

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani