Grid star
criptomonede

PROIECTUL CRIPTO CARE OFERA "GRATUIT” ACTIVE DIGITALE IN SCHIMBUL SCANARII IRISULUI - Sam Altman, seful OpenAI, a atras o finantare de peste 100 milioane dolari pentru Worldcoin

Sam Altman, directorul general al OpenAI, compania care a lansat ChatGPT, a strans peste 100 milioane de dolari de la investitori pentru Worldcoin, un proiect care isi propune sa distribuie gratuit criptomonede pe baza unor date biometrice. Mai precis, orice persoana poate obtine 25 de tokenuri Worldcoin in urma scanarii irisului relateaza CoinDesk. Proiectul a atras deja circa 2 milioane de oameni, sustin reprezentantii companiei intr-un comunicat de presa.

Gilda Popa

In prezent, in versiune beta, Worldcoin este o creatie a Tools for Humanity, companie fondata de Sam Altman si Alex Blania. Proiectul a atras 115 milioane de dolari printr-o runda de finantare de Serie C, condusa de Blockchain Capital.

Potrivit site-ului proiectului, toti cei care si-au verificat unicitatea la un Orb, asa cum a fost denumit dispozitivul de scanare a irisului, pot revendica token-uri Worldcoin (WLD) in aplicatia World App. Lansarea WLD este prevazuta pentru a doua jumatate a acestui an. Utilizatorii astfel verificati vor putea revendica pana la 25 de criptomonede gratuite la lansare. Criptomoneda nu va fi disponibila pentru persoanele din Statele Unite si din alte cateva tari, potrivit site-ului Worldcoin. Worldcoin are aproximativ 1,754 milioane de utilizatori verificati, departe de cei 1 miliard de utilizatori estimati la momentul prezentarii proiectului, in urma cu doi ani.

Worldcoin s-a confruntat cu critici din cauza riscurilor percepute in materie de confidentialitate, dat fiind modalitatea neobisnuita de a identifica persoanele care detin activul digital, pe baza datelor biometrice, noteaza Reuters.

Blockchain Capital: "Worldcoin nu este un cosmar orwellian distopic”

Partenerul general al Blockchain Capital, Spencer Bogart, a remarcat pe Twitter ca Worldcoin este un proiect in mare masura neinteles, pentru care pentru publicul larg „pare a fi o combinatie nociva de hardware, biometrie, cripto si AI”. Bogart insusi spune a crezut ca Worldcoin este „un cosmar orwellian distopic”, pana cand echipa Blockchain Capital a petrecut sute de ore evaluand ceea ce au construit de fapt contribuitorii Worldcoin.

Echipa a descoperit ca World ID ofera „o oportunitate unica de a stabili si scala un nou protocol care pastreaza confidentialitatea” si poate permite oricarei aplicatii sa faca distinctia intre oameni si roboti.

Cu capacitatea de a distinge cu usurinta intre masini si oameni, putem imbunatati UX-ul internetului, putem activa nenumarate functii si aplicatii noi si putem ajuta la restabilirea increderii in comunitatile digitale (conversand cu buna stiinta cu oameni reali in loc de armate de boti)”, a scris Bogart. .

In era Inteligentei Artificiale este esentiala distinctia dintre oameni si boti”

De asemenea, echipa din spatele proiectului sustine ca in era Inteligentei Artificiale (AI) este esential ca oamenii sa isi poata dovedi umanitatea.

Pe masura ce ne imbarcam in era AI, este imperativ ca indivizii sa fie capabili sa pastreze confidentialitatea datelor personale, dovedindu-si in acelasi timp umanitatea. Procedand astfel, ne putem asigura ca toata lumea poate accesa beneficiile financiare pe care AI este pe cale sa le ofere”, a declarat Alex Blania, CEO si co-fondator al Tools for Humanity si colaborator Worldcoin, potriviti CoinDesk.

Reprezentantii Worldcoin sustin ca respecta pe deplin legile si reglementarile privind colectarea datelor biometrice si transferul de date, inclusiv Regulamentul general european privind protectia datelor (GDPR). In Uniunea Europeana, Tools for Humanity se afla sub supravegherea Oficiului de Stat Bavarez pentru Supravegherea Protectiei Datelor. In prezent, criptomoneda se tranzactioneaza cu 0,043 dolari si are o capitalizare totala de piata de putin peste 6 milioane dolari.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani