Grid star
camere de comert

PROIECTUL ROMEXPO – Camera de Comert acuza fake-news dupa postarea deputatei USR Cristina Pruna: "Daca au o contraoferta pentru terenul Romexpo, ii rugam sa o prezinte, macar pe Facebook"

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) reactioneaza in legatura cu o postare facuta pe facebook de deputata USR Cristina Pruna in legatura cu proiectul Romexpo. Potrivit unui comunicat al CCIR, "persista in acelasi fake news, repeta cu obstinatie acelasi mesaj – ‘terenul de la Romexpo nu poate fi cedat Camerei … Romaniei”.

Iata comunicatul CCIR:

"Doamna Cristina Pruna si ‘golanelile politice’

Scrie doamna Pruna pe Facebook ca dansa si ‘colegii sai din USR nu pot fi de acord cu golanelile politice’. I-am mai citat si in trecut limbajul colorat si, iata ca si in prezent, doamna deputat persista.

Persista in acelasi fake news, repeta cu obstinatie acelasi mesaj – ‘terenul de la Romexpo nu poate fi cedat Camerei … Romaniei’.

Daca ne gandim la onorabilitatea si competenta doamnei Pruna din conditia de deputat in Parlamentul Romaniei, presupunem ca, cel putin pana acum, stimata doamna a inteles ca terenul ‘Romexpo’ este administrat de Camera Romaniei inca de la inceputul anilor ’70. Si mai credem si ca a inteles ca inca 32 de ani, de azi inainte, terenul este administrat si folosit gratuit de aceeasi Camera. Stie si ca folosinta desi gratuita, este limitata, in sensul ca altceva decat este acum pe teren nu se poate construi in urmatorii 32 de ani. Cu toate astea, mesajul doamnei Pruna e acelasi – terenul nu poate fi cedat Camerei.

Statul are terenul, dar nu are banii pentru dezvoltare. Camera Romaniei propune o investitie privata, de 2.87 miliarde de euro, dar are nevoie de teren. Doamna deputat ‘sustine dezvoltarea si valorificarea terenului’, insa terenul nu poate fi cedat Camerei.

Probabil ca doamna deputat stie si faptul ca daca statul ar lua terenul Camerei, inainte de a-l vinde, ar trebui sa despagubeasca Camera si Romexpo cu cel putin o suma egala cu valoarea vehiculata a terenului. Probabil ca pentru doamna deputat nu conteaza atat timp cat statul despagubeste si nu dansa.

Inca de anul trecut din septembrie, statul, adica Parlamentul, a fost de acord ca la Romexpo, Camera Romaniei sa valorifice terenul printr-un proiect de dezvoltare urbana durabila. Presedintele a cerut garantii suplimentare pentru realizarea proiectului. Astazi, Parlamentul le-a furnizat, si urmeaza sa ia in dezbatere din nou proiectul de lege. Camera Romaniei nu are voie sa vanda terenul si este obligata, prin proiectul de lege revizuit, sa dezvolte terenul de le Romexpo. In felul acesta, in cativa ani, la Romexpo va fi altceva decat este acum. Detaliile proiectului sunt publice pe noulromexpo.ro. De vreo doi ani.

Le stie si USR. La fel si doamna deputat Cristina Pruna.
Insa dansa, alaturi de colegi din USR, alege cuvintele tari, dar goale.
Daca au o contraoferta pentru terenul Romexpo, ii rugam sa o prezinte, macar pe Facebook”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani