Grid star
eveniment

PSD A DECIS: MARCEL CIOLACU, PREMIER – Social-democratii, de acord cu rotatia la sefia Guvernului

Partidul Social Democrat a decis in unanimitate ca Marcel Ciolacu va fi propunerea de premier pentru a conduce coalitia de guvernare pentru care se poarta negocieri cu PNL. Social-democratii au aprobat in unanimitate si rotativa premierilor.
Prim-vicepresedintele PSD Sorin Grindeanu  a declarat ca social-democratii vor sa dea primul premier, si ca sunt indreptatiti de voturile pe care le-au primit de la romani.

Iata declaratia facuta de Sorin Grindeanu:

"PSD a decis in unanimitate sa-l sustina pe presedintele PSD Marcel Ciolacu pentru pozitia de premier. Este liderul partidului care a primit cele mai multe mandate din partea romanilor la alegerile parlmentare din 2020.
PSD a decis in unanimitate sa acceptam acest sistem de rotatie la sefia guvernului.
Nu am dat un vot azi ca Marcel Ciolacu sa fie premier peste un an jumate. Despre ce vorbim. Astea sunt lucruri evidente. Pozitia de a da primul premier nu e a noastra, e data de romani prin voturile de la alegerile parlamentare de anul trecut.
Mandatul cu care mergem la negocieri este unul foarte clar, de a avea premier in persoana presedintelui partidului, Marcel Ciolacu, si de a fi primii. Suntem partidul cu cele mai multe mandate in parlament, prin vointa romanilor. Daca in urma negocierilor iese cu totul altceva, venim in fata partidului si supunem atentiei negocierea care posibil ar rezulta in urma acestor intalniri
.

Stadiul negocierilor

Cred ca e cazul sa inchidem negocierile legate de programul de guvernare. Nu exista un termen limita pentru negocieri. Dar este vorba de cele mai mari partide din Romania, PSD si PNL. Vorbim de viziuni diferite, si asta tine de doctrina fiecaruia dintre cele doua partide.Este normal sa existe ciocniri, in ghilimele, din perspectiva doctrinara, dar in mare parte s-a ajuns la o negociere aproape incheiata pe aproape toate domeniile. Sper ca toate negocierile sa se termine cat mai repede, astfel incat sa avem un guvern cu drepturi depline saptamana viitoare"

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani