Grid star
eveniment

RAZBOI IN UCRAINA: HERSON AR URMA SA TREACA LA PLATA IN RUBLE – Anuntul presei ruse

Orasul Herson din sudul Ucrainei, pe care Rusia sustine ca l-a capturat, va trece la utilizarea rublei de la 1 mai, sustine presa de stat rusa, potrivit digi 24, care citeaza The Guardian.

Kirill Stremousov, vicepresedintele administratiei militaro-civile a regiunii, a declarat pentru Ria Novosti ca tranzitia va avea loc pe o perioada de patru luni, timp in care rubla ruseasca si grivna ucraineana vor fi in circulatie in paralel.
Dupa aceasta perioada, regiunea ucraineana va trece pe deplin la utilizarea monedei ruse. 
The Guardian anunta ca declaratiile lui Stremousov nu au putut fi verificate, pana in prezent, in mod independent.

Plata in moneda nationala

Rusia vrea sa intareasca rubla, motiv pentru care a cerut plata gazelor in moneda nationala "tarilor neprietenoase”, iar Polonia a fost sanctionata pentru ca a refuzat sa plateasca in ruble. Kremlinul a anuntat ca Gazprom pune in aplicare decretul prin care Vladimir Putin a decis ca toate tarile care cumpara gaze rusesti trebuie sa le plateasca in ruble. Guvernul polonez a precizat ca are rezerve suficiente si ca nu mai depinde de gazele rusesti.
Vladimir Putin a anuntat in martie ca tarile “neprietenoase” Moscovei vor trebui sa achite gazele pe care le importa din Rusia in ruble. Mai exact, vor trebui sa isi deschida conturi in ruble la bancile rusesti, urmand ca platile pentru livrarea gazelor sa se faca in aceste conturi. Vladimir Putin a dat si un ultimatum: in cazul in care plata in ruble va fi refuzata, furnizarea gazelor catre tarile din Europa va fi sistata.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani