Grid star
eveniment

RAZBOI IN UCRAINA – Presedintele Zelenski, live cu telefonul de pe strazile Kievului: “Sunt aici”

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a publicat sambata dimineata, 26 februarie 2022, un clip video pe Twitter facut pe strazile Kievului cu telefonul mobil.

Acesta a negat ca armata ucraineana ar depune armele si s-ar preda rusilor. Zelensky a precizat ca se afla in Ucraina, nu a fugit, si ca armata nu va depune armele:

“Ne vom apara statul”.

Iata mesajul presedintelui Ucrainei:

"Buna dimineata, ucraineni! Acum au aparut o multime de informatii false, cum ca as fi cerut armatei sa depuna armele si ca ar fi in curs evacuarea capitalei. Sunt aici, nu vom depune arme. Ne vom apara statul. Pentru ca arma noastra este adevarul nostru, adevarul nostru este ca este pamantul nostru, tara noastra, copiii nostri. Si noi vom apara toate acestea. Traiasca Ucraina!”, a spus acesta.

Statele Unite i-au propus lui Volodimir Zelenski sa il evacueze din Kiev, insa presedintele Ucrainei a refuzat oferta, potrivit digi 24, si a decis sa ramana in capitala tarii, chiar daca este in pericol. Presedintele ucrainean a declarat in cursul noptii ca este pregatit sa lanseze negocieri cu Rusia pentru instituirea imediata a unui acord de incetare a confruntarilor militare.

Vedeti aici clipul

Sanctiuni pentru Putin

UE, SUA și Marea Britanie vor îngheța activele lui Vladimir Putin și ale ministrului de Externe Serghei Lavrov, după invazia în Ucraina. Anunțul despre sancțiunile europene a fost făcut de șeful diplomației europene, Josep Borrell.

"Permiteți-mi să semnalez că singurii lideri din lume care sunt sancționați de Uniunea Europeană sunt Assad din Siria, Lukașenko din Belarus și acum Putin din Rusia”, a declarat acesta într-o conferință de presă. Un anunț similar a fost făcut de premierul britanic Boris Johnson.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani