Grid star
antreprenoriat

REDESCHIDERE RESTAURANTELOR – Clientii ar putea fi testati COVID. Iata cine va suporta costurile

Reprezentantii din domeniul Horeca iau in calcul testarea clientilor la intrarea in interiorul restaurantelor.
Acestia s-au intalnit marti, 6 aprilie 2021, cu premierul Florin Citu pentru a discuta masurile care pot fi luate astfel incat industria sa fie repornita de la 1 iunie, termenul avansat de premier pentru revenirea la normalitate.

Pretul testelor va fi suportat de operatorii economici, a declarat Dragos Petrescu, secretar general al Organizatiei Patronale a Hotelurilor si Restaurantelor, potrivit Europa Fm.

Testare rapida

Testarea rapida, care va costa intre 2 si 3 euro,  nu va fi facuta celor care s-au vaccinat anticovid si cei care au trecut prin boala:

"Luam in considerare testarea, testarea de catre operatori pe costurile operatorilor. Nu discutam aici de un potential cost pentru cetatenii Romaniei. Nu ne asteptam ca toti clientii nostri sa urmeze a fi testati pentru ca avem o categorie suficient de mare care s-a vaccinat, avem o categorie suficient de mare de oameni care au trecut prin boala.”

Preturile nu vor creste

Calin Ile, presedintele Federatiei Industriei Hoteliere, sustine ca preturile nu vor creste.
Evident ca orice cost care e suportat de operator se regaseste cumva, dar nu vor creste preturile datorita acestor costuri. Ni le vom asuma noi, cu scopul de a creste volumul, de a creste circulatia turistica in unitatile noastre”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani