Grid star
eveniment

REDUCEREA TVA – Proiectul de lege, depus in Parlament

Parlamentarii PSD Maramures au initiat un proiect de lege pentru TVA redus la 5% la lemnele pentru incalzirea locuintelor. Deputatul Gheorghe Simon, deputatul Gabriel Zetea si senatorul Sorin Vlasin au strans toate semnaturile necesare pentru ca proiectul sa fie depus la Parlament.

Deputatul PSD Maramures Gabriel Zetea a precizat ca peste 3,5 milioane din populatia Romaniei se incalzeste folosind lemne de foc, iar din acestia, o mare parte traiesc la limita subzistentei. Aceasta cifra reprezinta peste 45% din totalul gospodariilor inregistrate la nivel national, peste 85% fiind in mediul rural.
„PSD a depus un proiect de lege pentru TVA redus la lemnele pentru incalzire si ma bucur ca initiativa apartine parlamentarilor PSD Maramures si in special deputatului social-democrat Gheorghe Simon, care a muncit mult pentru ca acest proiect de lege sa ajunga pana in aceasta etapa. Este un proiect important pentru noi si este un proiect important pentru maramureseni si pentru romani. M-am bucurat ca atat eu, in calitate de deputat, cat si colegul nostru, senatorul PSD Sorin Vlasin am reusit sa ne implicam in adunarea tuturor semnaturilor necesare ca initiativa sa fie depusa in Parlamentul Romaniei.

Masura esentiala pentru consumatorii vulnerabili

Aratam, inca o data, ca Partidul Social-Democrat este un partid al oamenilor pentru oameni si, prin toate actiunile noastre, cautam solutii pentru combaterea impactului negativ al cresterii tarifelor la energie. In timp ce PNL, USRPLUS si UDMR fac tot ce pot ca sa blocheze romanii inghetand salarii, pensii si blocand cresterea alocatiilor, PSD a depus luni, in Parlament, proiectul de lege care prevede aplicarea unei cote reduse de TVA pentru lemnul folosit la incalzirea locuintelor. Masura este esentiala pentru consumatorii vulnerabili, avand in vedere ca peste doua treimi dintre cetatenii din mediul rural folosesc aceasta sursa pentru incalzire. Totodata, trebuie sa amintim faptul ca foarte multe dintre familiile care se incalzesc cu lemne au venituri reduse si traiesc la limita saraciei. Speram ca aceasta initiativa sa treaca prin votul comisiilor si, la final, sa fie adoptata de plen. Pentru ca tuturor trebuie sa ne pese de nevoile romanilor”, a precizat Zetea.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani