Grid star
eveniment

NOTARII REACTIONEAZA LA MASURILE FISCALE ALE GUVERNULUI – Uniunea Nationala a Notarilor Publici i-a transmis un document de pozitie premierului Marcel Ciolacu: “Aspecte de natura sa afecteze in mod negativ nu doar profesia notariala, ci si societatea in a

Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) i-a transmis un document de pozitie prim-ministrului Marcel Ciolacu, in legatura cu masurile fiscale pe care Guvernul intentioneaza sa le adopte.

Anuntul a fost facut marti, 8 august 2023, de UNNPR prin intermediul unui comunicat de presa. Documentul de pozitie ii pune in vedere premierului Ciolacu, dar si ministrului de Finante o serie de aspecte din “Proiectul de Ordonanta de Guvern pentru modificarea si completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal si alte masuri financiar – fiscale”, aparut in spatiul public, aspecte de natura sa afecteze atat profesia notariala, cat si societatea in ansamblul sau.

Iata comunicatul UNNPR si documentul de pozitie:

Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania, organizatia reprezentativa a profesiei notariale – profesie liberala membra a Uniunii Profesiilor Liberale din Romania (UPLR) sustine necesitatea unui dialog transparent constructiv cu factorii de decizie guvernamentali referitor la proiectul de masuri fiscale care circula in spatiul public sub titulatura Proiect de Ordonanta de Guvern pentru modificarea si completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal si alte masuri financiar – fiscale.

In acest sens, UNNPR a formulat un document de pozitie ce supune atentiei prim-ministrului Guvernului Romaniei - domnul Ion-Marcel Ciolacu, precum si a ministrului finantelor publice - domnul Marcel Ioan Bolos o serie de aspecte de natura sa afecteze in mod negativ nu doar profesia notariala, ci si societatea in ansamblul sau, dat fiind rolul notarilor publici de garanti ai sigurantei circuitului civil si ai dreptului de proprietate. Documentul de pozitie al profesiei este atasat acestui comunicat.

Totodata, UNNPR se alatura demersului intreprins de celelalte profesii liberale, reunite sub egida UNPLR, de formulare a unui punct de vedere comun al profesiilor liberale asupra impactului masurilor fiscale cuprinse in proiectul de ordonanta mentionat. Acest punct de vedere comun urmeaza a fi inaintat primului - ministru al Romaniei si ministrului finantelor publice”.

* Cititi aici integral documentul de pozitie al UNNPR

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani