Grid star
companii

REDUCERILE DE BLACK FRIDAY – ANPC a amendat EMAG cu 50.000 lei

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) anunta ca a amendat EMAG cu 50.000 lei.

Iata comunicatul ANPC:

"Comandamentul Special Black Friday - structura creata in premiera, in acest an de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) - a controlat platforma operatorului economic Dante International SA (www.emag.ro), dupa aceeasi metoda, prin accesarea site-ului, pentru verificarea respectarii prevederilor legale la comertul online (reduceri, promotii). 

Comisarii ANPC au constatat urmatoarele abateri:

  1. Pe pagina de prezentarea a produselor, langa pretul de referinta (‘pretul taiat’) la care se aplica reducerea, prin apropierea cursorului mouse-ului de litera (i) apare mesajul: ‘Pretul taiat este cel mai mic pret la care a fost vandut produsul in ultimele 30 de zile’, neexistand  nicio alta informatie care sa prezinte durata promotiei (reducerii), respectiv data de inceput a acesteia.
  2. Din analiza documentatiei prezentate de operatorul economic privind evolutia preturilor, in perioada ultimelor 30 de zile, inainte de aplicarea reducerii, pentru produsele verificate, coroborat cu constatarile de mai sus, a rezultat faptul ca omiterea informatiei privind data aplicarii reducerii este de natura sa creeze confuzie si dificultate in verificarea  celui mai mic pret la care sunt vandute produsele, in perioada ultimelor 30 de zile, inainte de aplicarea reducerii.

Ca atare, operatorul economic a fost sanctionat  cu amenda contraventionala in valoare de 50 000 lei.
De asemenea, comisarii ANPC au propus dispunerea masurii de incetare a practicii comerciale incorecte a operatorului economic”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani