Grid star
eveniment

KLAUS IOHANNIS A CERUT DEMITEREA LUI RAED ARAFAT – Motivul pentru care fostul premier Ludovic Orban a refuzat solicitarea presedintelui

Fostul premier Ludovic Orban a declarat ca presedintele Klaus Iohannis i-a cerut sa il demita pe Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, insa a refuzat.


Orban a precizat la emisiunea Insider Politic de la Prima TV ca nu a facut acest lucru deoarece reconstructia sistemului ar fi necesitat mai multe luni:

“Nu am luat in calcul, mi s-a cerut. Mai multi mi-au cerut schimbarea lui Arafat. (…) Da (si presedintele Klaus Iohannis a cerut acest lucru, n.r.). Numai ca demiterea era atributul premierului”.

Sistemul depinde de Arafat


Ludovic Orban a explicat ca s-a opus acestei schimbari deoarece reconstructia sistemului, care e facut in asa fel “incat sa depinda de Arafat”, ar fi necesitat mai multe luni.
"Dintr-un motiv foarte simplu. Pentru ca stiu cum functioneaza sistemul de urgente in Romania si stiam la data respectiva ca daca l-as fi schimbat pe Arafat si mi-ar fi aparut o situatie de urgenta, sistemul nu ar fi functionat. Pentru ca a repune sistemul in functiune fara Arafat – sistemul e astfel construit incat sa depinda de Arafat – reconstructia sistemului fara Arafat ar fi durat trei-patru-sase luni de zile. Si am spus un lucru foarte simplu. Daca un singur om moare intr-o situatie de urgenta, datorita unei interventii nepotrivite, intarziate a ISU sau a sistemului din cadrul DSU va fi raspunderea mea personala”, a mai spus fostul premier.
Orban a mentionat ca discutia privind demiterea a avut loc la inceputul anului 2020.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani