Grid star
eveniment

RESTRICTII DE CIRCULATIE PENTRU ROMANIA – Lituania a interzis accesul romanilor in Republica dupa ce a analiza evolutia epidemiologica de COVID-19 din tara noastra. MAE face precizari

Lituania interzice accesul romanilor in tara. Incepand cu data de 13 iulie 2020 a fost interzis accesul rezidentilor romani pe teritoriul acestei tari, masura fiind anuntata chiar de Guvernul lituanian. Aceste masuri au fost luate in cadrul unei reevaluari saptamanale bazate pe evolutia epidemiologica din Romania.

De altfel, Ministerul Afacerilor Externe din Romania a anuntat printr-un comunicat de presa din 10 iulie 2020 ca accesul romanilor pe teritoriul Lituaniei va fi limitat.

Sunt exceptate astfel de la aceste masuri persoanele care tranziteaza teritoriul Lituaniei pentru intoarcerea in Romania, cele care detin documente care atesta dreptul lor de resedinta in Lituania, precum si romanii care detin viza nationala a Republicii Lituania (click aici pentru a vedea lista intreaga a persoanelor exceptate)

Redam in continuare comunicatul de presa al Ministerului Afacerilor Externe din data de 10 iulie 2020:

“Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca Guvernul lituanian a hotarat ca, incepand din data de 13 iulie 2020, sa interzica accesul pe teritoriul Lituaniei pentru rezidentii din Romania. Aceste masuri fac obiectul unei reevaluari saptamanale bazate pe evolutia situatiei epidemiologice din Romania.

Sunt exceptate de la aceasta masura persoanele care tranziteaza teritoriul Republicii Lituania pentru intoarcerea in tara de resedinta, precum si alte categorii specifice de persoane, potrivit informatiilor disponibile pe pagina web a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Lituania - https://urm.lt/default/en/important-covid19.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de internet http://www.mae.ro/node/51919, https://vilnius.mae.ro/, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro si www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia „Calatoreste in siguranta” (http://www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani