Grid star
eveniment

RESTRICTII DURE DE LUNI IN ROMANIA - Locurile unde vor fi primiti nevaccinatii fara certificat verde

Noi restrictii vor intra in vigoare de luni in Romania, iar Guvernul Citu se va intruni vineri, 22 octombrie 2021, pentru a adopta forma finala.


Ministrul interimar al sanatatii, Cseke Attila, a declarat ca in afara de magazinele alimentare, de farmacii, unde trebuie pastrat accesul si pentru cei nevaccinati, pentru ca este o vorba despre o necesitate zilnica, in toate celelalte institutii va fi cerut vizitatorilor certificatul verde.
Acesta a declarat la digi 24 ca este vorba si de institutii publice, si de administratia publica centrala si locala, dar si de sfera privata, unde probabil masura va fi propusa pentru birouri, pentru firme care au mai mult de 50 de angajati:

"Pentru salariati, pentru angajatii din acea institutie, nu putem sa propunem, pentru ca aici trebuie sa mergem in Parlament, fiind vorba de dreptul constitutional la munca".

Fara nunti si botezuri

In ceea ce priveste evenimentele private - nunti, botezuri, onomastica etc. - va fi o interdictie totala pentru desfasurarea lor in restaurante, inclusiv pentru cei vaccinati sau cei care au certificat verde. In schimb,restaurantele, cafenelele vor ramane deschise pentru cei vaccinati, iar accesul in teatre, cinematografe etc, accesul va fi posibil numai pentru cei cu certificat verde.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani