Grid star
eveniment

Restructurare la Guvern: economie de 850.000 lei pe luna

Seful Cancelariei premierului, Mihai Jurca (foto), anunta ca incepe restructuarea la Guvern si sustine ca se va face o economie de 850.000 de lei/luna. Astfel, reducerea demnitarilor sau aparatului de demnitari va aduce o economie de 615.000 de lei pe luna, iar reducerea aparatului corpului de functionari aduce o economie de 250.000 de lei pe luna. 

Potrivit lui Jurca, se reduce numarul consilierilor de stat la 11 posturi, secretarii de stat la patru posturi. Concret, aparatul demnitarilor va fi de 14 oameni:
“Asta inseamna ca fiecare consilier de stat sau secretar de stat va avea cate un consilier, nu doi, lucru care se transfera si in cabinetul prim-ministrului, care nu va mai avea 8 posturi, va avea 5 posturi, in cabinetul meu, care nu va avea 3 posturi, va avea 2 posturi, raman seful de cabinet si secretarul general. Directia de Protocol se transforma in serviciu si va avea 12 posturi. Directia de Comunicare se transforma in serviciu si va avea 18 posturi. Directia de Asigurare Resurse, unde avem contabilitate, buget, achizitii, va avea 22 de posturi”.

Prezentam declaratiile lui Mihai Jurca:

“In acest moment, Cancelaria are 16 consilieri de stat, 5 secretari de stat, un aparat de consilieri ai acestora de 42 de persoane, evident, un prim-ministru - cabinetul prim-ministrului are opt posturi -, un cancelar cu un cabinet de consilieri de trei posturi si un sef de cabinet, un secretar general, avem o directie de protocol si relatii internationale cu 27 de posturi, avem o directie de comunicare cu 28 de posturi, o directie de asigurare resurse, in care includem contabilitate, partea de buget, partea de achizitii, partea de resurse umane, cu 25 de posturi, un compartiment de securitate, care este obligatoriu pentru orice structura care gestioneaza documente clasificate, cu un post, un serviciu de politici publice si rezilienta cu 13 posturi, un departament de audit public cu doua posturi, dar care sunt neocupate, sunt posturi vacante, si un compartiment juridic cu doua posturi. Aceasta este Cancelaria astazi, numarul total fiind de 176 de posturi.
Ceea ce propunem este urmatoarea formula: reducem consilierii de stat la un numar total de 11 posturi, secretarii de stat la patru posturi; aparatul demnitarilor va fi de 14. Asta inseamna ca fiecare consilier de stat sau secretar de stat va avea cate un consilier, nu doi, lucru care se transfera si in cabinetul prim-ministrului, care nu va mai avea 8 posturi, va avea 5 posturi, in cabinetul meu, care nu va avea 3 posturi, va avea 2 posturi, raman seful de cabinet si secretarul general. Directia de Protocol se transforma in serviciu si va avea 12 posturi. Directia de Comunicare se transforma in serviciu si va avea 18 posturi. Directia de Asigurare Resurse, unde avem contabilitate, buget, achizitii, va avea 22 de posturi (…)
 Propunem organizarea unui departament pentru continuitate guvernamentala, care va avea principala menire de a urmari activitatea demnitarilor, de a o contabiliza si documenta, in acelasi timp de a fi suportul comitetelor si consiliilor interministeriale, de a urmari informatiile care se discuta si concluziile acestor comitete si, in acelasi timp, de a fi un departament de suport pentru alte activitati pe care le vor face demnitarii sau chiar si ceilalti colegi din Cancelarie.
Acest departament il propunem sa aiba 7 locuri, iar persoanele Departamentului de Rezilienta si Departamentului de Relatii Internationale, din cadrul Directiei de Protocol, se vor desfiinta, urmand ca ei sa poata opta pentru oricare din pozitiile care vor fi echivalente ca si functie, ca si experienta, expertiza, din cadrul noii organigramei, din cadrul Cancelariei. Auditul Public nu va mai avea niciun post, pentru ca am discutat si vom avea suport din partea Secretariatului General al Guvernului pentru procesul de audit public.
In total, cu tot cu demnitari, vorbim de 105 posturi si vorbim de o reducere per total Cancelarie de 40% din personal. Acelasi impact il vom avea, evident, si in zona de costuri, sigur, costurile cele mai mari fiind cele asociate demnitarilor, unde reducerea este de 48%. Pe aparatul tehnic al Cancelariei avem o reducere de 34%. Cam aceasta este propunerea si, ca sa va faceti o idee, reducerea demnitarilor sau aparatului de demnitari aduce o economie de 615.000 de lei pe luna, iar reducerea aparatului corpului de functionari aduce o economie de 250.000 de lei pe luna. Cheltuielile lunare - sigur, aici difera in functie de cati demnitari avem - cheltuielile lunare sunt undeva la 1,9 milioane-2 milioane de lei/luna cu personalul. Per total, vom avea o economie de 850.000 de lei/luna si sigur ca doresc ca activitatea sa continue la fel ca si pana acum”.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani