Grid star
eveniment

REVOLTA LUI TARICEANU – Presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu avertizeaza: “Nu-mi inspira deloc incredere pseudo-solutiile pe care presedintele si guvernul le propun... Nu-mi pot inchipui cum copiii nostri pot sta cu masca pe fata 5-6 ore pe zi”

Presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu (foto) se revolta impotriva masurilor propuse de Guvernul Orban privind inceperea noului an scolar. Si anunta ca se gandeste foarte serios daca isi va lasa baiatul sau cel mic sa mearga la clasa pregatitoare.

Intr-un comentariu facut pe pagina sa de Facebook, joi, 20 august 2020, liderul ALDE critica decizia referitoare la obligativitatea purtarii mastii de protectie de catre copii, intrebandu-se cum vor rezista acestia 5-6 ore pe zi cu masca la gura, in conditiile in care un adult abia reuseste sa faca acest lucru. De asemenea, Calin Popescu Tariceanu mentioneaza cateva solutii care din punctul sau de vedere ar trebui luate in considerare pentru inceperea scolii.

Prezentam comenatariul presedintelui ALDE Calin Popescu Tariceanu:

“Klaus Iohannis si generatia pierduta

Sunt ingrijorat in legatura cu deschiderea scolilor. Nu-mi inspira deloc incredere pseudo-solutiile pe care presedintele si guvernul le propun. Ma gandesc serios daca Tudor, baiatul meu cel mic, ar trebui sa mearga in clasa pregatitoare sau sa mai asteptam.

Problema este ca eu nu-mi pot inchipui cum copiii nostri pot sta cu masca pe fata 5-6 ore pe zi. Pentru ca minimum atat dureaza de la momentul in care se urca in microbuz pana cand se intorc acasa. Cred ca putini adulti reusesc sa stea permanent cu masca 5-6 ore, deci sunt sceptic ca niste copii vor putea respecta aceste instructiuni.

Revin la ideea de a gasi solutii care sa tina copiii mai putin in scoala. Asta inseamna sa se reduca drastic numarul de ore din programa scolara. Nu moare nimeni daca lasam niste materii pentru vremuri cand situatia se va normaliza. Sau poate gasim solutia ca televiziunea publica, impreuna cu experti din invatamant, sa organizeze lectii interesante pentru materiile care nu se mai fac, temporar, in scoala. Nu vad de ce nu s-ar putea preda geografia, istoria si alte materii intr-un mod atractiv prin intermediul TVR. Sunt convins ca mult mai multi copii au acces la un televizor decat la o tableta sau telefon inteligent. Si poate s-ar putea face niste lectii care sa-i atraga mai tare decat plicticoasele carti, care de multe ori nu fac decat sa le umfle ghiozdanele.

Cred ca televiziunea publica poate sa duca aceasta sarcina la bun sfarsit, dar pentru asta este necesar ca politrucii de la guvern sa asculte si alte opinii, nu doar ale celor care le canta in struna. Sau sa ascultam ce zice dl Iohannis, ca vom avea o 'generatie pierduta'. Sigur, nu din vina lor”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani